Optimisme og ærlighet

Jeg må bare si, jeg er så utrolig rørt over denne heiagjengen dere har blitt, dere fantastiske lesere. Det betyr mye å få så mye omtanke og gode tilbakemeldinger! ❤

Etterhvert som dagene går, kjenner jeg at optimismen og troen på at dette kanskje faktisk kommer til å gå bra, stiger sakte men sikkert. Jeg kjenner en større ro i kroppen enn jeg gjorde sist, uten å egentlig vite hva det kommer av. Mannen er stødig, som han alltid er, og gjentar for meg at han har en god følelse, og at han har troa. Det hjelper.

Om litt over to uker skal vi på ultralyd på sykehuset, og det hadde vært så fantastisk om det kunne blitt en utelukkende god opplevelse denne gangen.

IMG_3660

Uansett hva man går gjennom i livet, og uansett hvor man bor, så vil folk bry seg og folk vil snakke. Veldig ofte drevet av en god blanding mellom nysgjerrighet og uvitenhet. Flere har spurt meg etter at jeg startet dette prosjektet om jeg synes det er ubehagelig når «alle vet». Og svaret mitt på det har alltid vært nei. Tvert om, oppleves det som en lettelse. Det er vanskelig å skjule at man går gjennom noe som dette, og hvertfall når man kjemper mot en sykdom samtidig. Man mister litt seg selv for en periode, folk merker at man er annerledes, man er fraværende, og om man ikke sier noe blir kanskje resultatet at alle har sin egen teori om hva som foregår. Det positive med å stikke hull på bobla, er at det nå er jeg som sitter med kontrollen over hva andre skal få vite eller ikke om hva jeg går gjennom i denne prosessen. Og selv om jeg er veldig åpen og ærlig, er det fortsatt mye jeg ikke deler.
Det er alltid en vurderingssak hvor mye jeg skal blottlegge av mine egne følelser for å «stikke hull på bobla» om ufrivillig barnløshet som et tema. Selv om jeg har valgt å starte en blogg med en rød tråd der jeg deler veldig mye personlig, skal det handle om det som er relevant for dette temaet. Alt annet som foregår i livet holder jeg tett til brystet, og deler kun med mine nærmeste.

Det at dette er en såpass personlig blogg er også grunnen til at, til tross for at vi er to likestilte i denne prosessen, skriver jeg ut i fra mitt perspektiv. Jeg synes det er prinsipielt feil å skulle skrive om hva andre, og i denne sammenheng min mann, føler eller tenker. Det kan jo ikke jeg egentlig uttale meg om, og heller ikke offentliggjøre gjennom mine ord. For selv om vi gå gjennom en slik prosess sammen som et par, er vi to individer med hver vår historie. Jeg har valgt å dele min. Med full støttte og oppbacking av mannen ved min side. Og dere da, fantastiske støttespillere som dere er!

IMG_3643

 

17 kommentarer om “Optimisme og ærlighet

 1. Blir så glad av å lese dette 😍😁👍
  Har selv testet positivt i helgen og er 4+2, men klarer enda ikke fatte det! Er optimistisk vi også, men skulle så gjerne følt noen endringer på kroppen bare som en bekreftelse på at det faktisk er sant, til tross for tre positive tester 😂 men jeg er sjeleglad og evig takknemlig for at jeg endelig får oppleve dette 😁 har du hatt noen symptomer på graviditet, isåfall hva?

  Liker

  • Gratulerer Ingrid!! 😀 så fantastisk! Jeg krysser fingrene og håper med deg fremover 🙂
   Jeg kjenner igjen følelsen av å lete etter endringer i kroppen, men for min del er jeg rimelig sikker på at de få tingene jeg har kjent har vært mest pga hormonene jeg har tatt i forbindelse med ivf. Tror nok det er ganske få som har sterke symptomer såpass tidlig, men du vil nok merke mer om ganske kort tid 🙂 Første gangen hadde jeg utrolig mye symptomer veldig tidlig. Nå har jeg minimalt, og det kjenner jeg uroer meg litt. (Selv om hcg-nivået er høyere denne gangen så skal jo ikke trenge å frike ut av det egentlig.) Jeg kan se litt endringer på brystene, også blir jeg fort kvalm hvis ikke jeg spiser ofte og regelmessig (jeg kan vanligvis «glemme» å spise.)

   Liker

 2. Jeg synes det er trist at barnløshet og spontanaborter skal være så tabu. Jeg deler min opplevelse med noen nære venner, men ellers ikke. Å det er nok noen som lurer på hva som skjer med meg for tiden. 3 spontanaborter på 7 mnd får en ikke akkurat til å sprudle.

  Kjempe morro å følge deg nå, håper så inderlig dere skal lykkes ❤

  Her er det ikm i morgen…
  Ingen test i hus, så blir en spennende dag 🙂

  Liker

  • Helt enig Hege!
   Ikke rart om du ikke er sprudlende for tiden, for en fordelig tøff tid du har vært igjennom. Jeg håper det snur for deg nå ❤ Spennende dag i dag – håper du får et positivt svar denne gangen! 🙂

   Liker

   • 3 dager over ikm og ingen mens….men heller ikke positiv test. Så frustrerende altså!!! Håper det går bra med deg. Skal du ta hcg prøver fremover?

    Liker

   • Frustrernde ja Hege.. har vært der selv. :/ Håper det beste for deg!
    Jeg skal ikke ta hcg prøver fremover, kun ultralyd i uke 8. Kjenner at det føles lenge til, og vanskelig å slå seg helt til ro med noe som helst..

    Liker

   • Sist tok jeg hcg, å det var ikke noe kjekt. Så varierende svar at man gikk mellom lykkerus og bunnløs sorg omhverandre. Veldig stressende egentlig. Tror ikke jeg vil gjøre det neste gang. Bedre å vente på ultralyden å kose seg å leve i håpet 😉 lykke til, uke 8 kommer plutselig!!

    Liker

 3. Hei igjen 😊 så godt med fortsatt gode nyheter👏🏻 det krever styrke å ha optimisme og troen sånn jeg ser det! Man tør å gjøre seg sårbar og det krever guts🌸
  Jeg har litt å jobbe med der, denne gangen kjenner jeg!
  Jeg er også heldig, som deg, som har en støttende og stødig partner! Det er gull verdt 💜
  Nå håper jeg dere fortsetter å ha go’følelsen og masse lykke til på ultralyd!
  Varme tanker 🙏🏻

  Liker

  • Tusen takk Stinemor 🙂 Jeg har hatt og fortsatt har noe å jobbe med der jeg også, de negative tankene kommer veldig fort. Godt du også har en stødig partner ved din side, ta vare på hverandre oppe i dette ❤

   Liker

 4. Dere er så sterke, og jeg blir så inspirert av dere 🙂 Håper inderlig på deres vegne at alt går som det skal 🙂 Og som en kommenterer over her, det er synd det er så tabu å snakke om barnløshet og abort. Selv har jeg ikke opplevd abort, men jeg opplever tabuet rundt barnløshet, og jeg kjenner det nesten irriterer meg. Jeg har selv forsøkt å starte blogg om dette, men bloggformen passer meg ikke fant jeg ut. Så i stedet tar jeg ut skriveren i meg i bokform. Kanskje er jeg så heldig at noen vil gi den ut en dag, og da skal jeg gjerne opplyse verden om dette med ufrivillig barnløshet. For mer informasjon er noe vi absolutt trenger om dette temaet føler jeg.

  Liker

  • Å, tusen takk Lise! Det varmer 🙂
   Wow – så fantastisk at du skriver til en bok! Blir den gitt ut skal jeg være av de første som kjøper den! 😀 Helt enig med deg. Hovedgrunnen til at jeg skriver er fordi jeg selv kunne ønske det var noen som skrev ærlig og åpent om dette når jeg selv var i startgropa med alle disse tankene om tiden fremover. Er glad det blir satt pris på 🙂

   Liker

 5. Jeg ønsker dere alt det beste 🙂
  Følger med her inne hver dag for oppdateringer.
  Håper dere får oppleve det å bli foreldre!
  Klem fra Nadia

  Liker

 6. Blir så spennende med ultralyden😊 Du har vel ikke så mange dager å vente igjen nå du? Er det mest vanlig å ta ultralyd i uke 8? Jeg tror at klinikken ville sette meg opp til ul i uke 7..men mulig jeg tar feil..vett ikke engang helt hvor langt på vei jeg er, her som jeg ligger på sykehuset😜 ikke så mye en for med seg her hehe.
  Gleder meg til å høre om ultralyden din.
  Go klem

  Liker

  • Skal på ultralyd på tirsdag 🙂 Jeg har inntrykk av at det er mest vanlig å ta ultralyd når du er din 8 eller 9 uke. Nå er jeg oppsatt på ultrayd når jeg er 7+3, altså i den 8 uken. Men tror dette varierer litt fra klinikk til klinikk også 🙂 Håper overstimuleringen din roer seg snart!! Masse lykke til ❤

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s