Lederen av pessimistenes forening

Jeg har tenkt en del gjennom sommeren på hvordan jeg skal forberede meg til neste forsøk. Og da mener jeg hvordan jeg skal forberede meg på at det kanskje ikke kommer til å gå denne gangen heller. Jeg kan merke at tanker som nesten ikke streifet meg ved de tidligere forsøkene, plutselig denne gangen forblir hos meg nærmest som fakta. Tanker som er utelukkende negative, og som egentlig ikke representerer hvordan jeg er som person.

Når andre sier: så spennende det blir nå fremover! Tar jeg meg i å tenke; Vel, egentlig ikke. Vi vet vel alle hvordan denne karusellen går nå, gjør vi ikke? Jeg venter på å begynne med medisiner, jeg tar medisiner i hytt og gævær, jeg blir et hormontroll, jeg er og blir i dårlig form, egget settes inn, jeg følger alle regler i boka som skal hjelpe på at det forblir der inne, jeg blir gravid, så stiger optimismen og jeg stråler av lykke, jeg drar på ultralyd – og bæng – verden raser sammen. Igjen.
Men det kan jeg jo ikke si. Til og med lederen av pessimistenes forening ville forstått at man ikke kan være SÅ negativ i sine uttalelser. Så istedet klistrer jeg på meg et smil og sier: ja, det blir spennende.

Før helgen var vi på sykehuset, og på veien til forberedte jeg selvfølgelig både mannen (og meg selv) på alt det negative som nå kunne oppstå i riktig pessimistisk stil. Jeg forklarte om alle grunnene til at forsøket evt kunne bli avbrutt, og før vi hadde parkert bilen var jeg helt sikker i min sak at vi på ultralyden garantert kom til å se enten noen for store folikler, eller en altfor tykk/tynn slimhinne som så ville avbryte forsøket.
Istedet viste ultralyden kun at kroppen trengte noen dager til på medisinene før vi kan sette inn egget, og vi skal derfor sette inn egget i morgen, tirsdag. Bortkasta bruk av negativ energi der altså.

ddc2c60325b27f197c30715dfa3461b8

Til tross for at pessimisten tok feil, blir den ikke mindre regjerende av den grunn, den bare hopper videre til neste ting som kan gå galt. Så i helgen har jeg forberedt meg selv og alle de stakkarene som har spurt, på at egget sikkert ikke kommer til å overleve opptiningsprosessen.

Jeg vet jo selvfølgelig at ingenting blir bedre ved at jeg er negativ helt inn til beinmargen. Heller tvert om, vil jeg kanskje si. Men man trenger jo ikke akkurat å være verken rakettforsker, den skarpeste kniven i skuffen eller den raskeste traktoren på jordet for å forstå at dette er et typisk tegn på en såkalt forsvarsmekanisme. Du vet, brent barn skyr ilden og alt det der.

Så akkurat nå er jeg negativ. Og jeg kommer nok til å tenke at alt kommer til å gå galt helt til det motsatte blir bevist slik en ekte pessimist gjør. Men mens jeg forbereder meg på det verste, så skal du ikke se bort ifra at en liten optimistisk spire muligens vil vokse i takt med et eventuelt lite frø i magen.

Så nå er jeg klar for å hente hjem vår siste eskimo ut fra fryseboksen på rikshospitalet.
Vel, hvis det overlever da.

Bilde tatt 24.07.14 kl. 18.01 #2

6 kommentarer om “Lederen av pessimistenes forening

 1. Kjære vakre deg. Jeg sitter her med våte kinn etter å ha lest gjennom bloggen din. Makan til et sterkt kvinnemenneske du er! Jeg heier på deg med hele mitt hjerte. Stor, varm klem fra Cathrine

  Liker

 2. Hei Bente-Lill!

  Håper det har gått bra for deg/dere i dag! Det er som å lese om meg selv å lese bloggen din. Jeg skulle jo også blitt mamma – om baren en drøy uke. I stedet sitter jeg her med alle de samme følelsene du sitter med og setter så fint ord på.
  Jeg er i gang med fryseforsøk jeg også, og kan bare nikke gjenkjennende på alle de negative, pessimistiske tankene du beskriver ovenfor. Måtte også vente noen dager ekstra på innsett så kroppen kunne gjøre seg klar, masse bekymringer rundt om eggene ville tåle opptining etc – men vips, nå sitter jeg her med to perfekte egg i magen – og den lille optimistiske spiren har uten tvil fått feste 🙂 La oss håpe mine to befruktede egg gjør det samme….
  Håper inderlig du har fått gode nyheter i dag også, og sitter med et begynnende lite frysemirakel i magen! Lykke, lykke til!!

  Klem fra Karoline

  Liker

 3. Hei!

  Jeg skjønner deg godt…jeg holder på å ta spray nå i påvente av vårt forsøk nr 2. Forsøk 1 gikk jo rett i dass. Med en gang etter at jeg sluttet på den der stikkpillen som skulle holde egget på plass kom blodet. Det va veldig kjipt.
  Selv om jeg bare er på forsøk to så er jeg mer negativ en positiv denne gangen, tror ikke det går. Men, for min del handler ikke negativiteten om et forsvar, men rett og slett bare en måte og forholde meg til det hele på. Jeg var megapositiv første gang, og ble så inn i f… skuffa når det ikke gikk. Nå som jeg er mer negativ, så håper jeg at jeg kan bli positivt overrasket.
  Dette er tøffe prosesser, og de som «propper» unger de vet ikke hva de snakker om. Negative tanker er også en del av prosessen, de må være like velkomne som positive tanker, mener nå jeg. Jeg skjønner din negativitet og den er helt ok å ha den også. Synes du skal akseptere den som en del av deg og denne prosessen. Jeg håper og krysser både fingre, hår og tær for at det skal gå bra for dere denne gangen.
  Til slutt noen opplysninger: Det sies at det er veldig vanlig at kvinner mister 2-3 ganger før det blir et levende barn. Kanskje ingen trøst, men…. En ting til, en jordmor sa til meg en gang: «. Jeg kjenner ei med samme sykdom som deg (altså endometriose) og hun fikk barn på 4. forsøk. Det er akkurat som om kroppen må venne seg til å være gravid når den aldri har vært det før. Ikke gi opp, det kommer til å gå til slutt». Jeg synes det var fint sakt. Jeg tenker: Det er håp så lenge det er egg 😉.
  Uansett, masse masse lykke til og tusen takk for at du skriver denne bloggen, det er en stor støtte for meg som er i samme båt.

  Liker

  • Hei Kristin!
   Jeg forstår negativiteten – som du sikkert har skjønt 😉 Jeg håper med deg at du blir positivt overrasket denne gangen ❤ Takk for fine ord.
   Jeg ønsker deg masse lykke til videre i forsøket!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s