Tålmodighetens prøve

I dag er det rugedag 7. Tida går sakte, og jeg blir gal.

Jada, det er så lett å si at man ikke skal tenke på det og alt det der. Men herlighet da? Man skal jo liksom leve som om man er gravid, og da er det rimelig vanskelig å ikke bli mint på det hele tiden. Ikke drikker jeg koffein eller alkohol, tar ikke smertestillende om jeg så blir lenka til senga hele dagen, holder meg unna all nei-mat for gravide, brekker meg av tranen, kaster i meg folat og tar fortsatt progesteron hormon, blodfortynnende sprøyter og prednisolon tabletter. Med andre ord er det ikke lett å late som ingenting.
Alt i alt føles det som om jeg er ivrig deltagende i VM i ruging for tredje gang, og fader heller, denne gangen skal jeg komme i mål med gullmedaljen rundt halsen altså!

Denne runden skal jeg i utgangspunktet ikke ta blodprøve, da klinikken ikke praktiserer det, men kun hjemmetest. Og den skal jeg altså da ikke ta før 15 oktober, da det har gått 13 dager siden egginnsetting. I dag dumpa det ned 5 graviditetstester i postkassa vår, så vi får jo se om rugehøna klarer å være så tålmodig…
pinterest.com

Jeg har veldig lyst til å si at jeg er forberedt på det verste, og det er jeg sikkert innerst inne også, men av en eller annen merkelig grunn er jeg så ihuga optimist altså! Rett og slett fordi jeg tenker at nå er det på tide. Nå synes jeg at vi har venta så himla lenge og gått gjennom så mange ildprøver, og generelt prøvd det meste, så nå er det vår tur. Og hvis det viser seg å ikke være det, ja da kommer jeg til å bli ravende forbanna. Så enkelt er det bare.

Kort oppsummert er det slik følelsesregisteret mitt best kan beskrives om dagen:

 • jippi vi kommer til å få tvillinger!
 • fader, nå kommer mensen.
 • er det på tide å teste da tro?
 • lurer på hva slags barnevogn vi bør ha…
 • jeg kommer aldri til å bli mamma.
 • hvordan skal vi få råd til enda en runde?
 • Denne fargen synes jeg vi skal ha på barnerommet!
 • Kan vel ikke regne med å bli gravid nå som jeg har blitt det de to andre gangene..
 • Er det for tidlig å kjøpe ammebh?
 • Om tre uker kommer jeg til å abortere enda en gang.

Ventetid.

57abb9444edcd2c105741a1eed97e381

10 kommentarer om “Tålmodighetens prøve

 1. Jeg heier sånn på dere! Det tok tre innsett (to forsøk) for å få det rett hos oss også, og jeg kjenner sånn igjen alle følelsene du beskriver så godt. Du har LOV til å «ikke greie å slappe av og tenke på noe annet»,og du har LOV til å svinge mellom håpefull og håpløs. Noe annet er rett og slett umulig for de fleste av oss. 🙂

  Jeg krysser alt jeg har og håper det er deres tur nå! 💜

  Liker

 2. Kjære deg!!! Bare vent du, tell timer og sekunder. Dette nytter det ikke å late som om ikke skjer nei 😉 masse lykke til. Håper så inderlig at dere skal lykkes nå!!!!

  Liker

 3. Det kunne like gjerne vært meg som hadde skrevet dette om følelsesregisteret… Kjenner meg så igjen, et øyeblikk googler jeg «mensen abort gravid» og det neste så sniker jeg meg innom lindex hjemmesiden og ser på barneklær. Jeg fikk nemlig positiv test for noen dager siden, men hadde også en svak blødning samtidig med mensen skulle vært. Huff… At det aldri kan bare være normalt og fint??!! Har tatt hcg i dag og tar neste på onsdag. Krysser fingrene for magene våre!

  Liker

  • Å, som jeg håper med deg Tufsla, og at hcg`en stiger som bare det!! ❤ Helt enig – hvorfor kan ikke alt for èn gangs skyld være normalt og fint!? det virker jo som det enkleste i verden for så mange andre :/ Krysser fingrene for oss begge ❤

   Liker

   • Tusen takk 🙂 hcg steg fint og fikk en positiv graviditetstest en uke senere som viste «2-3», altså økning fra «1-2» fra uken før. Men nå som jeg ligger her med blødninger IGJEN tenker jeg jo at dette ikke kan gå 😦 Æsj altså!

    Liker

 4. Ville bare stikke innom en tur og se hvordan det går med deg i dag på testedagen. Tenker på dere og krysser som vanlig alt jeg har av fingre og tær!
  Selv ligger jeg rett ut etter en veldig stressende dag på jobb hvor jeg var på beina hele dagen uten pause. Det ble blødning når jeg kom hjem fra jobb, så nå ligger jeg her og tørr knapt røre meg. Det blir å snakke med fertilitetsklinikken i morgen tidlig.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s