Helvetesuka

I utgangspunktet tenkte jeg at jeg ikke skulle kjede dere med nok et innlegg om hvordan hormonene gjør meg gal. Dere har jo liksom hørt det før, og nå som det er fjerde gang kan det helt enkelt bli for mye. Men altså, hvem prøver jeg å lure? Det er jo virkelig en ren galskap disse hormonkurene. En kjempesandwich av alle menneskelige følelser i sprøyteform. Å ikke skrive om det i en blogg som i all hovedsak handler om hva veien mot mammadrømmen koster, ville jo vært som om Petter Northug ikke nevner i et dybdeintervju at han faktisk trener for å nå toppformen.

Jeg synes lenge at denne runden var lettere hormonelt sett enn de andre forsøkene. Det var nesten så jeg lot meg selv håpe at jeg på en måte hadde blitt «immun» av alle hormonkurene, og at de ikke lenger kunne nå inn til mitt nå (kanskje litt) hardbarka hjerte. Men så kom hormonveggen. Smilet prellet av, og tårene kom som en evigvarende tsunami. Det er vanskelig å forklare hvordan det føles. Men generelt kan jeg si, hvor enn nitrist det høres ut, at det har ikke vært mye livsgnist å trekke frem de siste dagene.

blogg

Jeg og Kardashians vettu. Og ordentlige verdensproblemer.

For det er seigt. Jeg kan ikke komme utenom det. Men selv om alt føles mørkt og negativt, så vet jeg jo nå, heldigvis, at dette ikke er MEG. Det er en versjon av meg som blir til hver gang jeg propper i meg altfor mye hormoner. Og det går over. Takk og lov for at det går over.

davI går satte jeg den siste injeksjonen for å stimulere eggstokkene. Hvertfall for dette forsøket. Og forhåpentligvis for alltid. Jeg hadde trodd at egguttaket skulle skje i dag, mandag, men desverre måtte strikken av tålmodighet strekkes noen dager til. På kontrollen kunne vi se mange, mange eggposer. Så mange at gynekologen utbrøt «Oi,det var da voldsomt» når han stirret på ultralydskjermen. Eggstokkene er store, og kroppen har gjort klar 18 folikler. Og 18 folikler er jo veldig bra. Men det kjennes også, skal jeg si deg. Når eggstokkene vokser i rekordfart blir man rimelig stinn i magen, i tillegg til at de nå klemmer på sammenvoksningene mine og gjør hver minste bevegelse til en kraftanstrengelse. Så i helgen har jeg vandret rundt som en sprekkeklar høne som knapt klarer å bøye seg og som i tillegg avslutter annenhver setning med et snufs.

I kveld, nøyaktig kl 21.30, skal eggløsningssprøyten settes, som har i oppgave å modne eggene slik at de er klare for å «høstes». Egguttaket skal skje onsdag morgen, og på fredag blir det (forhåpentligvis) tilbakesetting. Vi går med andre ord inn i en psykisk og fysisk tøff uke, og jeg føler meg allerede utslitt. Er det lov å si? Jeg sier det uansett. Jeg er emosjonelt og fysisk helt på felgen, og har de siste dagene knapt snakket med mannen engang. Alt som kommer ut av meg er tårer og negative ord, til tross for at jeg ikke ønsker det. Løsningen har vært å gå inn i min egen boble med grønne smoothies og søvn.

Men på felgen eller ei, nå skal det skje. Kanskje blir fjerde runde siste runde. Kanskje det er nå det skal bli full klaff? Jeg håper. Alt vi har igjen nå er håpet. Og håpet kommer nok til å fortsette å vokse de neste dagene, til tross for at frykten er der like fullt.

IMG_20160125_171012
Alle varme tanker, babystøv, bønner og beroligende ord som kan sendes vår vei nå mottas med stor takk. Vi trenger alt håp vi kan få ❤

 

29 kommentarer om “Helvetesuka

 1. Alt godt som kan sendes deres vei, sendes 😘 Krysser virkelig alt som finnes for dere, og gleder meg til å lese om fortsettelsen som skal gå deres vei! 😘

  Liker

 2. Masse lykke til. Leser bloggen din med stor respekt. Fantastisk flott at du set ord på noko som alt for få snakkar om. Ein dose babyklister sender eg til deg !

  Liker

 3. Masse masse lykke til!! Jeg håper så inderlig at det fungerer for dere denne gangen! Jeg krysser fingre og tær!

  Da vi gikk gjennom det samme i fjor, så hadde jeg Sam Smith sin sang «Make it to me» på repeat hver dag, fra første hormonsprøyte! Om man hører på sangen med det brennende ønsket om å bli gravid i tankene, så passer teksten veldig bra synes jeg! Jeg gråt hver gang jeg hørte den, men ble fylt med håp samtidig. Håper den kan gi deg litt håp også! ❤ Og jeg håper virkelig at denne gangen så går det deres vei!

  Liker

 4. Det skulle bare mangle at du er helt på felgen! TRO meg, selv har jeg gråte mer enn jeg har pustet i helgen. Vært sur og frekk mot familie som har kommer «dette går bra» kommentarer! Vet jeg er uspiselig, men klarer ikke late som! Vet at om dette går bra, vil dette fæle mennesket jeg har vært de siste dagene – det mennesket vil aldri komme tilbake. Tar det igjen som et godt tegn at vi starter samme dag med spray, samme dag med sprøyter. Og nå uttak samtidig på onsdag! Skal sende deg og din mann gode tanker mens jeg ligger der selv på onsdag! Selv om jeg ikke kjenner deg, eller har møtt deg, er du en av dem som har gitt meg mest trøst og støtte det siste året. Du fortjener VIRKELIG å lykkes nå! Tvi tvi på onsdag og de to neste ukene! Jeg krysser ALT jeg har! Skulle ønske jeg bodde nærmere deg, da skulle jeg kommet å gitt deg en skikkelig ordentlig lykketil-klem ❤️

  Liker

  • Godt å høre vi er fler Katharina! Mannen kom med forslag om at alle partnere som står ved sin kvinnes side gjennom dette helvete burde få en medalje. Kanskje noe i det 😉
   Sendte deg varme tanker i dag, og håper at det har gått bra! ❤

   Liker

 5. Sender alt av positive tanker, babystøv og lykkeønskninger til dere! Måtte dette være det siste forsøket du må pine deg igjennom! Masse lykke til 💪🏻👏🏻😘

  Liker

 6. Alle lykkeønskninger som tenkes kan sender jeg dere. Håper så inderlig det lykkes denne gang! Stor respekt og beundring for bloggen og åpenheten din, Bente-Lill.

  Liker

 7. Masse babystøv sender jeg deg💜
  Lykke til i hormonstormene som herjer.
  Og noen varme tanker til han ved din side som sikkert har det tøft med å se sin kjære ha det tøft😊

  Liker

 8. Hei Bente-Lill.
  Jeg vet så inderlig godt hva dere går igjennom nå. Vi har i likhet med dere hatt en lang vei, og en tungt og trist 2015.

  Jeg håper for oss begge at 2016 er året oss, og at vi lykkes med å få vårt høyeste ønske oppfylt.

  Du skriver så utrolig godt, og innleggene dine treffer så inderlig (noen ganger lurer jeg på om det er jeg selv som skriver). Både innlegget om jul og de etter det beskriver så godt følelsene jeg selv har.

  Jeg sender masse babystøv og lykkeønskninger deres vei 💕

  Liker

 9. Kjære vakre deg<3
  varme tanker får du, det gjør du hele tiden fra meg!
  Baby støv, vel det vet jeg ikke om jeg har? Siden jeg er sørgelig ufrivillig barnløs, ja, så tror jeg ikke jeg har fått det støvet..
  Bønner, vel, jeg har vanskelig for å tro om dagen, føler jeg bare blir straffet og da kan Gud være Gud..
  Beroligende ord, hmmm, jeg føler med deg og mannen din, veldig!!! Jeg føler med dere i alle prosesser og opp og nedturer! Jeg er ikke av de som sier " nå er det deres tur" ene og alene fordi jeg selv har blitt så lei meg av "lovord" gjennom disse åra! Men jeg HÅPER, håper så veldig at dere skal få mirakelet deres!
  All lykke og håp for dere fra meg ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s