Two is all you need

Oppdateringen kom sent denne gangen. Grunnen er at vi ble sittende fast i stormen i Haugesund(ikke fullt så dramatisk som det høres ut altså), og jeg hadde kjedelig nok ikke med lader til mac`en. Men sent, men godt, her kommer den siste oppdateringen fra rugehøna.

dav

Stille før stormen i Haugesund

Torsdag fikk vi beskjeden om at 6 av de 16 eggene fra uttaket hadde blitt befruktet. Sykepleieren fra klinikken var sprudlende på telefonen. Jeg var lei meg. Ikke fordi 6 egg ikke er bra, men fordi jeg hadde økt forventningene nå som vi hadde fått ut så mange egg. Klok av skade visste vi at en del av de befruktede eggene kom til å falle fra i løpet av natten, slik det har skjedd før. Og vi forberedte oss på at det ikke kom til å bli noen på frys denne gangen heller. Jeg tenkte tanken om at vi nå igjen hadde alt å tape, men slo den raskt fra meg. Positivitet er nøkkelordet nå.

Snapchat-5799899430984888529
Så kom fredag formiddag og klamme hender. Da vi endelig kom inn til legen kunne han fortelle oss at det nå bare var to embryo igjen. De var firedelte og av perfekt kvalitet. Det ene et lite hakk bedre enn det andre, slik som sist. Legens anbefaling var å sette inn begge to, noe som vil øke sjansene med omkring 15%. Vi rakk å si oss enig før legen reiste seg opp: «Kom så gjør vi deg gravid!». Jeg ristet av meg skuffelsen over manglende fryseegg og smilte av legens tørre forsøk på humor. To små, magiske frø skulle nå settes tilbake i meg, og de trenger all positivitet de kan få.

På en stor skjerm kunne vi se de små spirene. To små embryo. To små liv som kan bli til alt vi noensinne har drømt om. Tenk at alt dette klarer kroppen vanligvis på egenhånd! Det er virkelig et mirakel. Mannen holdt meg i hånden, og etter et øyeblikk var gulleggene plassert inne i livmoren min. Der skal de forhåpentligvis vokse seg til å bli ett, eller to(!), små mennesker. Men veien dit er enda lang, det vet vi jo fra før.

2016-01-29 18.10.24

Et av to små under.

Den nydelige embryologen (ja, det heter faktisk det;) forklarte oss gledesstrålende om eggenes utvikling. Vi fikk se bilder av hvordan de hadde ruget og delt seg i embryoscopet, og der kunne vi også se at flere av de delte seg ikke slik som ønsket. Det kan være endometriosen som gjør at eggene mine ikke er så bra som ønsket. Men det kan også være helt andre grunner. Det vet vi ikke, og det får vi kanskje aldri vite. Det viktigste er at det ble to gode embryo til slutt, og tiden er nå inne for å glede seg over de.

Før vi dro fra klinikken gikk vi gjennom medisinene og videre oppfølging sammen med den moderlige, gode sykepleieren. Tårene mine kom fort. Plutselig gikk det opp for meg at den grusomme ventetiden skulle begynne, og et behov for å lufte tankene meldte seg plutselig. Jeg fortalte om redselen for å miste igjen. Om frykten for at det skulle bli nok en ekstrauterin graviditet og påfølgende operasjon. Om følelsen av maktesløshet, og hvordan jeg stadig er redd for å gjøre noe galt som fører til disse abortene. Hun tørket tårer, og beroliget meg. Det var godt. Og jeg kunne gå ut derfra med smilet på plass igjen.

Snapchat-4467097361581546194

Eggstokkene er STORE denne gangen, og overstimuleringen kan være rett rundt hjørnet. Det presser forferdelig i magen, men dette har jeg jo vært gjennom før. Så jeg må holde meg i ro og drikke litervis av vann. I tillegg fortsetter jeg å bruke blodfortynnende sprøyter, slik at sjansen for blodpropp (som er en fare ved overstimulering) senkes.

Alt fokus er nå på å ruge på de to fine gullegga. Og jeg sitter med en underlig følelse av å vite mye samtidig som jeg ikke vet noenting. Aller helst skulle jeg tittet inn i livmoren min kontinuerlig, slik at jeg vet akkurat hva som skjer med de lille spirene til enhver tid. Men det kan jeg ikke, og godt er kanskje det. I to lange uker må vi vente, håpe, og tro. Ventetid. Den verste perioden av de alle.

16 kommentarer om “Two is all you need

 1. Det er så tøft!!! Jeg krysser alt for at det er to gullegg som fester seg nå ❤️ Håper virkelig det er din tur nå!

  Liker

 2. Endelig kom oppdatering, har tittet innom flere ganger;)

  Lykke lykke til med rugingen, det er ikke hva som er på frys som teller , men at det var 2 flotte egg som sto igjen❤️ Vet følelsen, etter 4 uttak og aldri noen ekstra er like skuffende hver gang😔 Det å ha noen egg i backup må føles som en ren luksus!! Men det er gullegg som gjelder. Og jeg krysser alt jeg har for deg, at denne gangen går det rette veien❤️

  Satte selv inn ett på torsdag, så jeg følger spent med på både deg også😘

  Liker

 3. Ønsker deg masse lykke til i venteperioden, måtte det bare gå denne gangen for dere. Du er tøff som deler og sterk som holder ut. Det fortjener å bli din tur nå.

  Vil med det samme tipse deg om en Facebook-gruppe som heter: Får det ikke til🌸 det er en lukket gruppe for oss som prøver å få barn. Veldig positive mennesker der, alke har ulik grunn til hvorfor de ikke får barn. Kan anbefales. Jeg har personlig mye glede av den. For å være med må man bli lagt til admin. Heter Siw-Karina Teige, hun kan kontaktes for innmelding 🙂

  Liker

  • Tusen takk Kristin! ❤
   Og takk for tips om facebookgruppe, den skal jeg sjekke ut etterhvert (men prøver å holde meg unna forum og grupper akkurat nå om dagen). 🙂

   Liker

 4. Jeg krysser det jeg har for at det endelig er deres tur nå! Jeg kjenner følelsen du sitter med nå så altfor godt. Vet det bare er å krumme nakken og stålsette seg for 2 uendelig lange uker. Mitt forhold til ventetiden var veldig splittet. På den ene siden ønsket jeg at tiden skulle gå fort og hadde lyst å teste hver eneste dag, mens på den andre siden ønsket jeg at tiden skulle stå stille slik at drømmen og håpet om at vi var gravid skulle leve så lenge som mulig. Vi hadde 5 forsøk før vi traff på gulleggene og hadde heller aldri noen på frys. Hadde det samme utgangspunktet som deg på det femte og siste forsøket og nå ligger det to ICSI prinser i sengen ved siden av og knirker<3 Jeg skal heie masse på dere og gulleggene de neste to ukene!!!

  Liker

  • Kjenner igjen følelsen av å være litt ambivalent ift ventetiden. Man veksler mellom ren lykke de stundene man tenker at det går bra, og helvete de gangene man er overbevist om at det ikke går. Det er nettopp mye av det som gjør det så slitsomt, synes jeg. Fantastisk å høre at du nå har to fine ICSI prinser med samme utgangspunkt som meg!! 😀 Det gir meg håp, tusen takk ❤

   Liker

 5. Så bra! Ble litt bekymret siden det ikke var noen oppdatering, tenkte at det ikke gikk bra og at du var helt nede i kjelleren nå. TENK om det går bra denne gangen! Det hadde vært så vell fortjent. At siste brikke i pusespillet endelig kan puttes på plass 🙂

  Her ble forsøket avbrutt – ingen av de 14 eggene som kunne brukes. 4 som ble befruktet, men ingen som delte seg. Akkurat det samme som skjedde på første forsøk. Så legene er litt usikkre på veien videre. Virker ikke som eggene mine er bra. Men alt av prøver og hormoner er tipp topp. Så muligens operasjon hos Langbrekke før nytt forsøk. Dette tar lengre tid en man tror når man først setter igang.

  Liker

  • Uff, jeg føler inderlig med deg Katharina! Det må være en helt forferdelig følelse å gå gjennom så mye uten å i det hele tatt få satt tilbake egg! Jeg hadde vært knust hadde det vært meg.
   Sender deg mange varme tanker ❤

   Liker

 6. Masse lykke til 😊 Tenker på dere
  Hilsen en som også har slitt, men nå har fått to nydelige prinsesser ❤️❤️ Stor styrkeklem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s