Back on the horse

Aller først må jeg takke så inderlig for den hjelpen vi har fått gjennom innsamlingsaksjonen som en nydelig ildsjel startet. Jeg kan røpe at vi har fått ca 4000 kr fra innsamlingen, og det varmer veldig. Så takk! ❤

3ff8d314d0ab7027e360c553a1d984b6

På tirsdag begynte jeg på den første medisinen som setter startskuddet for et nytt forsøk, nemlig nesesprayen suprecur. Ved de andre forsøkene har jeg brukt synarela, men det skal visst vært hipp som happ egentlig. Til nå har jeg et bedre inntrykk av suprecur, da den  har en mildere smak og ikke får meg til å brekke meg. Men, jeg lar vente på meg til å fullrose den til jeg har kjent på hvilke bivirkninger som kommer snikende om noen dager. Tidligere har jeg vært veldig plaget med hodepine, hetetokter og urolig/marerittpreget søvn hver gang jeg har brukt synarela, så jeg kan i det minste håpe at jeg slipper billigere unna denne gangen. Fire ganger om dagen skal jeg nå spraye, før jeg begynner med injeksjoner om en tre ukers tid.

Denne gangen skal jeg bruke helt andre medisiner enn jeg har brukt før. Noen av dere har spurt om jeg kan forklare litt om disse, so here it goes. Etter at jeg har brukt suprecur i en tre ukers tid skal jeg denne gangen sette en injeksjon som heter Elonva. Den varer i syv dager fra jeg setter den, og målet med den er at den skal sette igang en mer jevn vekst av eggposene, ved å gi et boost slik at de starter modning på samme tidspunkt. Syv dager etter at den er satt skal jeg begynne med daglige injeksjoner av menopur, som skal fortsette modningen av eggposene. Så, etter 1-2 ultralydkontroller skal jeg sluttmodne eggposene ved å sette en dobbeldose eggløsningssprøyte, kalt pregnyl, nøyaktig 36 timer før egguttak. Jeg skal bruke prednisolon for å dempe betennelsen i kroppen, slik som tidligere, og lutinus som progesteronstøtte for å hjelpe livmoren til å lettere ta imot et embryo. I tillegg skal jeg nå bruke albyl-e, som er en annen type blodfortynnende enn jeg har brukt før, for å øke blodsirkulasjonen i livmoren.
Puh!
Tipper det var rimelig snork for dere som ikke har en fot innenfor ivf-karusellen, men da fikk hvertfall dere som lurte litt info.

Etter at man har brukt ca 17 000 kroner på medisiner får man tilbakebetalt det man bruker fra helfo. Men når man har hatt over tre fulle forsøk må man igjen dekke alt av medisinutgifter selv. Og der står vi altså nå. Men heldigvis hvisket en liten fugl meg i øret at det er noen tusenlapper å spare på å kjøpe medisiner i Sverige. Så årets første harrytur ble langt mindre harry enn det man skulle tro, men med kanskje den rareste handleposen gjennom tidene fylt opp med medisiner fremfor bacon.

Snapchat-1326951696273653415

5500 kroner ble brukt og 2500 kroner ble spart på å ta turen over grensa.Og det er nok mer enn vi noen gang har spart på å kjøpe bacon. Og det hører med til historien at vi traff verdens hyggeligste mann på apoteket , som synes både det norske navnet mitt og den danske resepten var mer enn han kunne takle en lørdag ettermiddag. Etter at han hadde sett gjennom resepten, og jeg hadde forklart på mitt aller beste svorsk, gjentok han stadig: «dette er mycket dyra medisiner, altså. Mycket dyra.» Det hele endte med at han dro meg bak disken for at jeg selv skulle skrive ut etikettene og skrive inn navnet mitt, mens han fant frem en håndkrem til meg og en sjokolade til mannen. «On the house» sa han med et halvt tonn sympati i blikket. Og vi gikk ut derfra med tidenes største smil, flere tusen kroner fattigere, og en gratis håndkrem og sjokolade i handleposen. Små gleder og fine folk altså.

IMG_2811

Vi føler det har blitt tent en liten gnist igjen hos oss nå. Det er noe med det å bytte klinikk, få en annen type behandling og nye øyne til å se på saken, som gjør noe med pågangsmotet og håpet for veien videre. Jeg forstår ikke helt hvor denne optimismen kommer fra, men jeg lar den være der. Selv om den sikkert kommer til å briste, kommer til å skremme og kommer til å såre, så er alternativet med å ikke føle den så mye, mye verre.

Optimismen er både min beste venn og verste fiende.

 

15 kommentarer om “Back on the horse

 1. Optimisme er bra altså! Ting er ikke noe bedre eller verre enn man føler at det er tenker jeg, og så lenge man føler seg optimistisk er det mye bedre enn å føle seg pessimistisk, og pessimisme kommer uansett ikke til å forbedre deg bedre nå, du vet allerede hva du kan tape. Det er mye morsommere å tenke på hva du kan vinne 🙂
  Lykke til!

  Liker

 2. Kjære Bente-Lill
  Så godt å lese at dere holder kamplysten oppe, samtidig veldig leit å lese om de siste forsøkene deres. Jeg håper så inderlig for dere denne gangen, det er virkelig deres tur nå! ❤️
  Spennende med et nytt opplegg i Danmark, og det var jammen litt av et medisinregime! Du er tøff!!
  Ønsker dere masse lykke til og sender alt jeg har av babystøv deres vei. NÅ skal det bli baby! 😄
  Varme klemmer fra meg ❤️

  Liker

 3. Har du brukt menopur før? Jeg hadde vært igjennom fire forsøk med puergon og få egg før legen valgte noe nytt. Jeg har endometriose som deg. Med menopur fikk jeg hele 6 egg! To ferske egg inn, negativt. De fire siste eskimoene har denne uka forsøkt å bli dyrket til blastocyst. Fikk satt inn to på morulastadiet, stadiet før blastocyst i går! Ett falt fra tidlig og ett får vi beskjed om i dag har blitt blastocyst og fryst ned igjen. Hørt rykter om at menopur gir bedre egg enn puergon, noe som har vist seg å stemme for meg! Håper du er like heldig, blir spennende å følge deg.

  Liker

  • Hei!
   Har aldri brukt menopur før, kun puregon. Jeg har egenltig alltid fått ganske mange egg, men de har jo ikke vært av særlig kvalitet og har nok vært litt små. Jeg tror tanken nå er at menopur sammen med elonva skal gjøre at eggene blir av mer jevn størrelse, men at det kanskje heller blir færre og gode, enn mange og dårlige.
   Spennende dette, godt å høre du hadde gode erfaringer med menopur 🙂 Masse lykke til til deg!

   Liker

 4. Så godt å lese at optimismen og håpet er tilbake!!! Jeg er helt sikker på at dere denne gangen vil nå helt til mål ♡♡♡

  Liker

 5. Så godt å lese om nye medisiner, ny behandlingsmåte og en stor dose optimisme. Jeg har nettopp startet hormonbehandling selv, min første, og jeg kjenner også på en stor optimisme. Det kjennes godt for kroppen, og ifølge min homeopat er optimisme et godt verktøy for kroppen – så den må du bare ta med deg videre ❤ ønsker deg masse lykke til. Spennende å følge med på deg, ved siden av meg selv 🙂

  Liker

 6. ÅÅh,så spennende! Startet nettopp med synarela i dag for første gang, må gjennom hele IVF-karusellen da min samboer ble ryggmargsskadet i fjor sommer, og derfor kan vi ikke bli gravide på normalt vis!. Spennende å lese din vei fram til nå. Ønsker deg masse lykke til! Så satser jeg på at det ordner seg for oss begge!

  Liker

 7. Håper så inderlig du kommer i mål nå! Har hørt mye godt om klinikken. Selv kom jeg omsider i mål med to små etter uendelig mange forsøk, mange nedturer, mye vondt. Det er tilbakelagt for meg, men hjertet mitt blør sånn for deg og alle andre som enda er underveis på den ekstremt krevende berg- og dalbanen IVF utgjør. Krysser fingrene og har tro på at dere lykkes! Klem!

  Liker

  • Tusen takk Marit! Ja, da vet du jo hvordan det er ❤ Men så godt å høre at det kom noe godt ut av det for din del! Håper vi blir like heldige til slutt. Stor klem til deg

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s