Å ta feil

Den siste uka har uroen funnet meg. Helt ut av det blå kom den. Som en stor, stygg mørk skygge som la seg over alt jeg tenkte, gjorde eller sa. Som å være Harry Potter med den grusomme følelsen av at Voldemort jakter på deg. Som å ha styggen på ryggen.

For hver gang jeg sa hvor langt jeg var på vei, for hver gang jeg lot håndflaten tankeløst stryke over den hovne magen og for hver gang jeg tok multivitamin for gravide var den der. Skyggen som fortalte meg at dette ikke var sant, neste gang du er på toalettet aborterer du, det er allerede dødt i magen, det er en ny missed abortion. Mannen var på jobbreise og istedet for  å hilse han velkommen hjem med et smil hulket jeg i fanget hans. Uvitende hadde jeg dyrket frykten alene. Svelget den unna, men like fullt var den der. Og den spiste opp lykken, bit for bit.

44

bilde fra «livet blandt dyrene» google.com.

Så en tekstmelding til gynekologen. «Kom på mandag klokken tolv du», var svaret. Den beste legen i verden med tidenes varmeste blikk.

Om natten drømte jeg at jeg fødte en jente. Jeg gråt noen tårer på badet før jeg sminket meg. Skalv så på hendene at jeg fikk maskara i panna. Og jeg som er den roligste jenta jeg vet om, er det ikke forferdelig hvordan man kan torturere seg selv?

«Hvordan går det med deg?» så var han der, gynekologen med de varme øynene. «Jeg er nervøs», smilte jeg. Tidenes underdrivelse. Han kunne nok se den dårlig skjulte engstelsen i blikket mitt og sa rolig; «dette kommer til å gå bra». Og så, stillhet. Klikk, klikk, klikk på ultralydapparatet. Jeg lette og lette med øynene i det som føltes som minutter, timer, dager.

Det er ingenting der, sa uroen. Det er en ny missed abortion, og nå må du legges inn for utskrapning av det lille, døde fosteret, sa Voldemort.  Dett var dett, sa styggen på ryggen.

Snapchat-8642996526152092321

Men så, plutselig, var det der. Alt vi noensinne har drømt om. En liten miniatyrbaby, med bittesmå armer og føtter som sprellet så godt de bare kunne. Og et fantastisk, lite hjerte, som slo for oss alle. På et øyeblikk forsvant uroen, voldemort og styggen på ryggen. Istedet ble jeg fylt av en lykke på størrelse med Afrika. «Tror du det går bra nå?» spurte jeg legen. «Det er jeg helt trygg på at det gjør» smilte han tilbake.

Så feil kan man ta. Så slem kan man være, med seg selv.

Fine, lille babyen vår. Der var du.
Selvfølgelig, var du det ❤

IMG_20160530_1213391_2

10+2, altså i uke 11.  3,8 cm liten mini, og alt så perfekt som det kan være ❤ 

 

 

18 kommentarer om “Å ta feil

 1. Åååå herregud!!! Nå pustet jeg ikke før de siste linjene i innlegget ditt!!❤️❤️❤️ Heldigvis altså! Jeg heier jo utrolig mye på det lille mirakelet i magen din❤️

  Liker

 2. Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver! Jeg tror det er en forsvarsmekanisme, man forventer det verste hele tiden, og klarer ikke slappe av og kose seg med tanken på at man faktisk er gravid.
  Er så utrolig glad på deres vegne! 😊❤️

  Liker

 3. Åhr, nå begynte jeg å grine! Så letta på dine vegne. Hjertet ble varmt når jeg så overskriften. Du må ikke skremme meg sånn! Men godt legen kom med gode ord, og NÅ kan du begynne å ta det inn over deg! Dette er dere så vel undt. Nå kan du senke skuldrene, og heller bekymre deg over hvilken barnevogn som er lurest å kjøpe, eller hva slags seng babyen skal ha…

  Liker

 4. Så godt å se! En blir jo litt tullete noen ganger av denne gravidhjernen! Håper og tror at denne gangen går det bra! Heier og tenker masse på dere! ❤

  Liker

 5. Åh nå pustet jeg lettet ut på slutten! Så leit at fikk så forferdelige dager, men sååå godt å få enda en bekreftelse på at tassen er akkurat som den skal være og vokser og trives i magen din! Unner dere så inderlig babylykke nå.

  Liker

 6. Nå begynte jeg å gråte, men ble så lettet når jeg leste hele innlegget. Lille fine bebis ❤
  Er så glad på deres vegne 🙂 klem fra Nina

  Liker

 7. Dette er helt vanlig reaksjon i en helt vanlig graviditet. Det gir seg først litt når du begynner å kjenne spark hver dag, men det er fortsatt 8 uker til 😉 Unn deg selv så mange ultralydsjekker du trenger for å føle deg trygg i mellomtiden tenker jeg. Fosteret tar jo ikke skade av det, og det er helt vidunderlig for en lengtende og urolig mamma.

  Liker

 8. Du er tøff, Du er best
  Babyen i magen er en fest♥
  Dette går bra, Ja, hipp hipp hurra★♡
  Snart ligger den der i din arm
  Om et par år viser den frem sin Sjarm

  Liker

 9. Den styggen på ryggen kan være fæl, godt du har en sånn god lege! Supert å høre om det lille mini-mennesket 💞

  Klem

  Liker

 10. Så godt å høre det går bra! Ønsker deg alt godt framover.
  Jeg oppdaget bloggen din for noen uker siden da jeg hadde min tredje spontanabort på 8 måneder. Leste igjennom bloggen din på et par dager. Så rørende og trist å lese, alt du har gått igjennom. Jeg håper det går bra for dere denne gangen. Det unner jeg dere virkelig!
  Jeg synes du skriver veldig godt. Håp, savn, tap, tomhet. Må si det er vanskelig å sette ord på følelsene, men det får du til veldig godt.

  Jeg har en fantastisk sønn på tre år. Ble gravid på første forsøk og graviditeten var fin. Jeg kastet opp hver dag og klagde vel en del. Hadde jeg bare visst… I fjor sommer bestemte vi oss for å få et barn til. Den ene spontanaborten etter den andre. Mange vonde tanker. Etter andre spontanabort var jeg langt nede, jeg var langt på vei og helt sikker på at denne gangen skulle det gå bra. Den gang ei. Det tok noen måneder før jeg turde å prøve på nytt. Siste gang mistet jeg i uke fem. Jeg var mer forberedt denne gangen. Nå føler jeg meg «kampklar» igjen. Skal søren meg vise dem!

  Jeg gleder meg til å følge deg videre. Jeg har troa på at dette kommer til å gå bra!
  Gode tanker sendes deg!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s