3 år senere

cropped-bilde-tatt-24-07-14-kl-18-04.jpg

Det er straks 3 år siden jeg postet mitt aller første innlegg om det å være ufrivillig barnløs. Med et klikk visste «alle» noe om meg få fra før visste. Jeg gikk fra å være «bare Bente-Lill» til å bli hun som sliter med å få barn. Og som i tillegg sier det høyt. Skriver om det til og med. Noen synes sikkert det var irriterende, kun for å få oppmerksomhet. Andre jublet av glede og roste.

Før jeg postet mitt første innlegg hadde jeg skrevet lenge for meg selv. Det hadde gått over to år fra vi begynte å prøve og jeg ante ikke hvordan følelsen av å stå med en positiv graviditetstest i hånda var. Jeg savnet å ha noen å snakke med som forstod. Jeg savnet å lese om det, ærlig og ekte. Så jeg skapte det selv. Jeg skrev i skjul, før jeg sendte noe av det jeg hadde skrevet til min journalistvenninne. «Er jeg helt ute?» Spurte jeg. «Nei, du er så innmari inne.» Svarte hun.

Jeg dro på hytta med mannen uten internetttilgang og tenkte. Egentlig var det ingen big deal, jeg skulle jo bare skrive for min egen del. Men likevel var det som om jeg innerst inne visste at dette kunne bli noe mer, og litt større, enn det jeg først tenkte.

Med et klikk visste jeg at jeg måtte tåle å bli forhåndsdømt, å bli satt i en bås, å bli snakket om. Jeg visste at jeg måtte stå løpet ut, jeg visste at jeg tok på meg et ansvar, jeg visste at jeg ble et ansikt på noe tabubelagt.

Det jeg ikke visste var at denne ufrivillige barnløsheten skulle vare så lenge. Det jeg ikke visste var alt jeg skulle gjennom, og alt jeg skulle måtte skrive om de neste årene. Det jeg ikke visste var alle opplevelsene og erfaringene dette skulle føre med seg. Det jeg ikke visste var at jeg i de neste årene skulle oppleve å få klemmer av fremmede på gata, på helsestasjonen og butikken. Å få meldinger og kommentarer i flom, mailer og anonyme pakker i posten. Å bli kontaktet av journalister, å bli startet en innsamlingsaksjon for. Det jeg heller ikke visste var at jeg tre år senere skulle sitte med tidenes fineste baby på fanget og se at bloggen i mitt hjerte har hatt over 300 000 visninger.

Mye har skjedd på disse tre årene, og det gjelder ikke bare meg. Plutselig, eller gradvis har det å slite med å få barn blitt noe det er mer ok å snakke om. Flere og flere blogger har dukket opp, flere og flere sier det høyt, står frem. Jeg er stolt av å fått være med på å løfte frem noe som er så viktig for så mange. Jeg er stolt av at mine ord kan gjøre at det er helt innafor å stå i korridoren på storsenteret og snakke med en fremmed om noe man har tilfelles som gjør at man gir hverandre en klem når samtalen er slutt. Jeg er stolt av at det å snakke om noe så sårt og så vanskelig og så innmari fint og personlig kan berøre så mange at denne bittelille bloggen min har blitt lest over 300 000 ganger. Og ikke minst er jeg stolt av dere, fine, omsorgsfulle, tålmodige lesere og følgesvenner. Som har holdt ut sammen med meg. Som har gitt meg styrke når jeg har vært tom. Som har vært her, tittet innom og sendt meg kommentarer og meldinger, selv når jeg har vært borte.

Så joda, jeg er her. Fortsatt. Selv om dere ikke alltid ser meg. Men midt oppi alt dette fine og det tøffe, du vet – de myke babykinnene, de blå øynene, de lubne hendene, de deilige bablelydene, de søvnløse nettene, de såre skrikene og de gode kosene, så mister jeg ordene litt. Og uten ord, ingen skriving. Og ingen skriving – ingen oppdatering til dere trofaste følgere. Det er jeg lei meg for. Men jeg føler den tross alt har gjort den viktigste nytten sin nå, denne lille bloggen. Den har vist veien til å bli mamma. En kronglete vei, en brutal, forjævlig og frustrende vei med en så deilig slutt – som egentlig er begynnelsen på selve livet.

Den lille bloggen i mitt hjerte er ikke borte. Hjertet banker videre for alle dere ute som fortsatt sitter knedypt i gjørma, og for dere som endelig har lykkes. Men dessverre er ikke tiden min beste venn for tiden, den løper fra meg i det jeg endelig tror jeg har klart å gripe fatt om den. Jeg lever i et vakuum av melk som blandes og drikkes, gråt som skjærer i hjertet, smil som smelter snø, skuldre som er såre av å bære, tårer som smaker salt på leppene når man kysser dem vekk, bittesmå hender som drar meg i håret, bablelyder bare en forelder kan forstå, bæ-bæ lille lam på repeat og gulrotmos på absolutt alle tekstiler i hele huset. Det er deilig og fantastisk og frustrende og slitsomt. Og jeg ville ikke vært et eneste sekund foruten. Men jeg kunne ønske jeg hadde litt tid til å skrive til alle dere og til meg selv om dette livet, på den andre siden. Jeg er livredd for å glemme at det er dette som er sant nå, det er dette som er min virkelighet. Så istedet går all min tid til han jeg brukte all min tid på å skape.

19452832_10158932087590597_5806607067998503924_o

 

 

 

11 kommentarer om “3 år senere

 1. Tid må av og til prioriteres og det er så rett å bruke den på barna. Bloggen din viser fortsatt for andre som kansje skal begynne sin prøverørsreise hvordan dere har opplevd den. Du har skreve så fint og så ærligt og klart å sette ord på mange følelser jeg selv har kjent på. Er ikke rart du fikk mange følgere. Takk for en fantastisk bloggreise og kos dere så mye med gutten👌🏻🍀💙

  Liker

 2. Du er så fantastisk flink til å skrive og beskrive. Jeg har funnet masse støtte i å lese bloggen din, selv om jeg ikke har vært en som hyppig har kommentert. Jeg la igjen en kommentar for en liten stund siden – det er helt merkelig, men du skriver som om det er meg selv det handler om (både før og etter graviditet). Jeg skulle svart deg, men dette lille mennesket som vi har ventet på og ønsket så inderlig trenger mamman sin stort sett hele tiden. Dagene går til babling, skrik, smil, magevondt, flaskemating, bæring, gulrotmos og byssing – fantastisk og slitsomt 💜 Tusen takk for at du har latt oss ta del i deres reise, det har betydd utrolig mye å vite at det finnes andre som forstår, som har kjent hvordan denne prosessen tærer på kropp og sinn. Kos dere med veslegutt – håper dagene deres sakte, men sikkert, blir roligere 😊

  Liker

 3. Tusen takk for at du delte din reise. Det har virkelig hjulpet på de mørkeste dagene. Og takket være bloggen din ble det Maigaard på oss i fjor, og nå sitter jeg her med min lille datter på 3 mnd. Hadde det ikke vært for deg, hadde det neppe blitt Maigaard, og da hadde jeg ikke sittet her nå.. med verdens fineste lille datter – som er mitt eget kjøtt og blod. Jeg er så takknemlig, tusen takk Bente-Lill ❤️

  Liker

 4. Kjære deg.
  Jeg har nå lest bloggen din fra start til slutt, uten å vite hvordan din historie skulle ende. Jeg har grått meg gjennom innlegg på innlegg og kjent meg så altfor godt igjen i dine tanker og følelser. Det har vært både hjerteskjærende og vakkert å lese det du skriver. Tusen takk for at du valgte å dele denne reisen. Det gir håp ❤

  Hjertelig til lykke med en nydelig liten gutt… endelig! 🙂

  Liker

 5. Jeg kom akkurat over bloggen din i min søken etter svar på hva som kan være veien videre for oss. Jeg har lest litt her og litt der i bloggen din nå, og jeg sitter her med tårer i øynene. Du har et lite barn, men du har også terminer som har kommet og gått uten å ha fått noe barn, akkurat som meg. Det siste året har jeg vært gravid fire ganger. Jeg har to spontanaborter bak meg, en missed abortion og en exu. Jeg ble gravid naturlig alle gangene, men etter den siste aborten, exuen, har jeg hatt ett mislykket IVF-forsøk privat, og jeg er nå på iherdig jakt etter noe – et eller annet – som kan gjøre at det neste IVF-forsøket lykkes og ikke bare det, men at den lille som eventuelt starter å vokse også blir der inne i ni måneder, for det blir bare det neste IVF-forsøket og ett til, ikke flere.

  Jeg skjønner at tiden til å skrive her inne er liten, og at du nå holder på med noe som er så mye, mye viktigere. Likevel må jeg si at jeg hadde blitt så utrolig glad om du kunne ha gitt et lite hint om hva du eventuelt gjorde annerledes siste gangen, da alt gikk bra, enn de andre gangene der det ikke gikk – eller om du bare kunne linket til et sted i bloggen der du har skrevet om det, hvis du har gjort det. Det er så godt å lese om noen som lykkes, omsider, og jeg er så glad for å lese at du endelig fikk den største belønningen av alle for alt strevet! Kos deg og nyt tiden med den lille!

  Liker

  • Hei kjære deg.

   Jeg kjenner frustrasjonen, bekymringen og smerten din! 💙 nå vet ikke jeg om du vet årsaken til barnløsheten deres, eller om du er midt oppi forsøk på en privat eller offentlig klinikk. Men det som var annerledes for oss denne gangen var først at jeg brukte andre medisiner før egguttak enn tidligere, noe som så ut til å gi flere og bedre egg. Deretter brukte jeg prednisolon til uke 12, progesteron til uke 15 og albyl-e helt til tre uker før termin. Jeg har stor tro på at denne medisinsammensetningen var det som fungerte for OSS, men det er selvfølgelig ikke sikkert at det funker for alle. Ved offentlige klinikker er de ofte lite tøyelige mtp andre type medisiner o.l., så det var på privat klinikk vi altså fikk denne behandlingen. Jeg har erfaring med både klinikk hausken og maigaard, og vil anbefale begge på det varmeste, om privatklinikk skulle være aktuelt for dere.
   Ønsker deg masse lykke til, og sender deg en stor klem! 💙

   Liker

   • Tusen takk for svar! 🙂 Kunne du tenke deg å fortelle hvilke medisiner du brukte i forkant av det vellykkede forsøket? Jeg har hatt ett forsøk og skal ha de to neste på en privatklinikk, så jeg har nok litt påvirkningsmulighet i forhold til medisiner. Jeg hadde kort protokoll og brukte Menopur sist, men fikk få egg ut og kun ett egg var av bra nok kvalitet til å settes inn. Jeg fikk også prednisolon, progesteron og klexane. Hvilken dosering brukte du av prednisolon, hvis du vil si noe om det? Kanskje albyl E også kunne vært noe for meg, har faktisk sett at noen får både albyl E og klexane/fragmin. Tusen takk for lykkeønskninger og klem! 🙂

    Liker

 6. Snille, gode tante❤ jeg er utrolig glad i deg, og veldig glad for at det endelig har gått bra for dere❤ Nå sitter dere med verdens nydeligste barn, etter å ha sliti så lenge❤ Glad i dere alle tre❤ klem fra Matilde

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s