Veggen

Jeg klarte jo selvfølgelig ikke å holde meg til testdag med å ta graviditetstest. Det hadde vel heller ingen trodd at jeg skulle klare.

Søndag ble den første testdagen. Jeg gledet meg. Jeg var så rolig, så sikker, og så trygg.  Jeg stirret og stirret på den hvite pinnen. Klokka tikket. Smilet begynte å blekne og ble erstattet av en sterk uro. Det kom ingen strek. Hvordan kunne jeg ta så feil?

Mandag morgen. Negativ test. Mandag kveld. Negativ test. Tirsdag morgen. Negativ test.
Salte tårer gjør kinnene såre. Nettene blir eviglange, dagene enda lenger.

pinterest.com

Det er fortsatt to dager igjen til testdag. Men den sterke optimismen har forsvunnet i søpla sammen med de negative testene. De to første gangene jeg ble gravid testet jeg tidlig positivt. Forrige gang testet jeg ikke positivt før testdag, men da hadde jeg også lavt hcg-nivå ettersom graviditeten var utenfor livmor.

Følelsene er mange. Uendelig mange, og de renner over. Bokstavelig talt. Men alt i alt konkluderer de det samme: jeg føler det er over nå.

Vi har vært heldige som har blitt gravide ved hvert ivf-forsøk. Selv om vi har vært ekstremt uheldige som har mistet den dyrebare spiren hver gang. Jeg har hele tiden tenkt at det er bare en liten bit i puslespillet som mangler, ettersom jeg har blitt gravid hver gang. Vi tenkte at forholdene lå bedre til rette nå enn noengang når de har fjernet den egglederen som skapte et dårlig miljø. To egg inn, to perfekte embryo. Og jeg vet jeg har gjort alt etter boka. Jeg har vært så nøye med å gjøre alt riktig at det er latterlig. Og jeg har vært mer positiv enn noengang. Men så, ingenting? HVA POKKER SKJER NÅ DA?

Den tomheten som føles når man har ofret så ekstremt mye, er umulig å sette ord på.
Hvordan skal man gå gjennom dette gang på gang uten å få noe igjen for det?
Hvorfor skal man måtte gå gjennom dette gang på gang uten å få noe igjen for det?
Hadde noen fortalt meg på forhånd hvordan dette kom til å føles, hvordan denne kampen kom til å bli, hadde jeg ikke trodd på dem.

Det føles helt håpløst å fortsette. Men det føles samtidig helt umulig å skulle la være.
5c7028fc83ca0a0f33a181d6ccfc380d
Kanyleboksen på badet er stappfull. Lommeboka er tom. Magen er blåflekkete, hoven og verkende. Drømmene er knust. Jeg har aldri i mitt liv følt meg så utslitt. Utslitt av å kjempe en kamp som føles uendelig. Å kjempe mot en sykdom parallelt som å kjempe for en drøm om en familie.

Jeg har sluttet å kalle det rosa rommet for barnerommet. Nå kaller jeg det konsekvent for kontoret. For første gang vurderer jeg å kjøpe maling. Male over det som skulle vært, det som skulle bli. Planene, drømmene, og håpet.

Er det over nå?

34 kommentarer om “Veggen

 1. Veit ikke ka æ ska si, tårene renner her for deg. For dere. Skulle kunne gitt deg en klem nå, men får sende en over her.
  Var ikke slik d skulle bli, får bare krysse fingrene max for testdag. ❤️

  Liker

 2. Ikke få panikk enda, vent til testdag ❤ Men uansett hvordan det går, gi aldri opp!! Jeg har venninner som måtte gjennom henholdsvis 8 og 11 ivf-forsøk for å lykkes. Det klaffer til slutt! De er levende bevis på det!

  Jeg regner med du har blitt utredet opp og i mente allerede. Vet du konkret hva som gjør det vanskelig, utenom eggstokken?

  Liker

  • Man hører stadig om de det lykkes for til slutt, men likevel hører man lite om hvor vanskelig veien var da de først stod oppe i det. Men alltid godt å høre om happy endings ❤ Takk for beroligende ord 🙂
   Vi vet ikke mer konkret enn at det kan være endometriosen som gjør det vanskelig. Også var den ene egglederen min helt ødelagt av endometriosen, men den er nå fjernet. Noe annet har de ikke funnet ut, desverre. Derfor er de stadig veldig positive på at dette skal gå.

   Liker

   • Har du testet i dag? Jeg får så vondt på dine vegne ❤ En av mine beste venninner har endometriose. Hun slet også, og hadde flere spontanaborter. Men det gikk til slutt for henne, og det vil det gjøre for deg også, helt sikkert! Det føles bare så blodig urettferdig mens det står på. Har du vært mange uker på vei når du har mistet før?

    Liker

 3. Kjære vakre deg, jeg føler med deg💔
  Det er så tøft, så tøft!
  Det er kanskje ikke så mye mer å si?!
  Pokker hva vi skal igjennom👊🏼
  Jeg håper og jeg sender dere alle mulige tanker, klemmer og styrke❤️
  Stinemor

  Liker

 4. Hei!
  Hva skal jeg si…dette er forferdelig trist å lese. Jeg synes du er tøff, fy faen så tøff. Det kreves en jærnkvinne å gå igjennom det du går igjennom nå. Synes det er fantastisk at du deler. Men, det er enda håp, husk på det…det kan likevell gå (kanskje en mager trøst). Jeg håper d blir positiv test uansett.

  Jeg er i samme båt, begynner på igjen nå ganske så snart (tredje forsøk). Gruer meg mer enn jeg gleder meg…denne prosessen er så tung og alt for spennende. Hvor mange forlikker?? Hvor mange egg? Ble egget befruktet?? Blir det barn??
  I likhet med deg er også min pengebok tom. Kjøpte medisiner til 18.000 kr i dag. Min bedre halvdel er en evig (provoserende) optimist…mener det vil gå så bra…jeg ser på meg selv som en realist…det er større sannsynlighet for at det ikke går enn at det går. Men jeg krysser også mine fingre i et noe fjernt håp.

  Liker

  • Det er godt å ha en optimist ved sin side. Det er jeg så heldig å ha også, og det er gul verdt. Vi trenger det i vårt hormonkaos.

   Sender deg mange gode tanker for neste forsøk. Forstår godt at du gruer deg, det er lite hos meg også som gleder meg til enda en runde. Men må man så må man, eller hva?

   Liker

   • Ja,må man så må man. Dette er likevell en vanskelig prosess…!
    Har akkurat startet på sprøyter…ingen Synerela faktisk…litt rart. Rett på sprøyter…samt Albyl-E og Prednisolon 🙂 nye tilskudd for min del der altså.
    Må si de private gjør det annerledes enn de offentlige.
    Vell, 19.000 kr fattigere er vi nå…så jeg krysser fingre og tær for at den sitter.

    Er utrolig spent på hvordan det blir å med deg nå da…håper så inderlig det går. Du er supertøff, en jærnkvinne rett og slett. Det er ikke noe for pyser. Masse lykke lykke til. 😊

    Liker

 5. Huff, trist lesning. ..
  Jeg kjenner så godt følelsen…
  Men det er verd å fortsette om dere bare orker.
  Jeg har en 3 åring ,takket være Klinikk Hausken… Men vi måtte gjennom 8 runder IVF. ..
  Stor klem

  Liker

 6. Neeeeeeei, men du har testet for tidlig, så det er enda et lite håp!!! Jeg hører til I Porsgrunn og der er det nye prosedryer nå, skal teste på dag 16 istedenfor 14. Så ikke gi opp håpet enda, noen skiller ut HCG senere enn andre..

  Jeg satte inn en blastocyst dagen før deg, og testet selv negativ på testdag nå. (Kan teste et par dager før, pga blastocyst er 3 dager eldre enn et embryo innsett på dag 2. )

  Begynner selv nå å miste troa, men gir meg ikke enda!!! Blir uttak nr 5 før sommeren, nekter å gi opp!!!

  Jobb deg frem til fredag uten noe testing og ha et håp frem til da❤️ Og husk at det er morgenurinen du skal forholde deg til😉 Vet det er grusomt vanskelig å ikke teste, men prøv 😘
  Vet akkurat hvordan du har det akkurat nå, det er vanskelig å finne meningen med noe av dette, hvorfor skal det være så vanskelig å få et ønsket barn inn i et hjem fult av kjærlighet, vi har så mye å gi❤️ Livet er dessverre utrolig urettferdig, men jeg har troa på at en dag vil denne dagen komme, da vi kan vise frem skrytebilder og klage over våkenetter❤️ uten troa og håpet er denne kampen umulig å fortsette!

  Jeg heier fortsatt på deg, måtte mirakler skje de to neste dagene!!!❤️

  Liker

  • Jøss, interressant å høre om at de opererer såpass annerledes i Porsgrunn. På Riksen var det testdag på dag 12(dog med blodprøve) og Hausken er det urinprøve dag 13. Er det fordi mange ikke har slått ut på test før det har gått såpass lang tid? Det verste er at det jo gir meg et ørlite håp, selv om jeg jo har gitt opp denne runden.

   Håper veldig at en eventuell neste runde blir vellykket for både deg og meg ❤

   Liker

   • Jeg vet ikke hva som er bakgrunnen for at de har skjøvet litt på testdag, men dette er helt ny prosedyre i disse uker hos de. Og hjemmetest er godt nok, så lenge man tester på testdag;) Uten å vite grunnen, må det jo bety at noen skiller ut hcg senere enn andre;)

    Liker

 7. Om det blir negativ test på testdag, får du IKKE gi opp! Bit tenna sammen! Jeg tenker sånn at om jeg ikke prøver alt som står i min makt blir jeg aldri å tilgi meg selv ellers slutte å lure på om det kunne ha blitt barn. Her blir det 3 forsøk om noen mnd, og hvis ikke det blir befruktning denne gangen heller blir det ny operasjon for å fjerne endo på min eneste eggstokk (den andre ble ødelagt av endo) så klart er det nå kommet på min andre også. Og legen har sagt at det er risk for at jeg ender opp uten eggstokker. Så prøv igjen! Du er ofte i tankene mine når jeg leter etter motivasjon til å holde hode løftet og fortsette. Du SKAL få det til!

  Liker

  • Ja, jeg er jo helt enig Katharina. Det er sånn jeg har tenkt hele veien også, og motivasjonen kommer nok tilbake skal du se. For hva er vel alternativet, ikke sant? Vi må jo bli mammaer. Og kommer man ikke i mål etter alt dette vil jo alt føles bortkasta..
   Stor klem ❤

   Liker

 8. Ja, så ufattelig langsomt tiden går de siste dagene frem til testdag, klokka går jo omtrent bakover (!) og så veldig tomt det blir når svaret er negativt. Men så lenge det ikke er testdag, så er det håp! Det er et Tufsla ordtak 🙂

  Liker

 9. Om det er en liten trøst fram til testdag så var også den første testen jeg tok (14 dager etter innsett) veldig svak. Jeg hadde ikke offisiell testdag før hele tre uker etter uttak. Altså så hadde nok testene vært negative i dagene før. Håper at det bare er lavt hcg-nivå som er årsaken! ❤️

  Liker

 10. Jeg får så lyst til å gi deg en god klem enda jeg aldri har truffet deg. Men jeg har også lyst til å ikke la deg gi opp håpet riktig enda, da jeg ble gravid testet jeg dagen for forventet mens med en test som skulle slå ut 3 dager før forventet mens og fikk ikke noe utslag. Jeg ventet til dagen etter som var en fredag, brukte morgenurin og fikk fortsatt nada. Dro bort den helga, fikk beskjed av venninne om at det nok ikke var farlig å drikke alkohol siden testen var negativ, men jeg stod på mitt og lot det være. Mandag morgen ble testen positiv med en eneste gang, og resultatet ligger og sover nå. Så ingenting er sikkert enda! Jeg krysser ihvertfall fortsatt fingrene.

  Liker

 11. Jeg synes du er uendelig modig og tøff som jobber så hardt for å oppnå den store drømmen og for at du tør å dele alle følelsene med oss lesere.
  Jeg ønsker dere lykke til💞

  Liker

 12. Dette er bare dritt. Ikke mer å si enn det. Ingenting som hjelper heller, bortsett fra tid. Smerten blir lettere å leve med ettersom dagene går. Vi reiser oss. Igjen og igjen.

  Føler med deg, du er ikke alene, som alle kommentarene på bloggen din viser. Jeg har også endo, operert to ganger, i gang med femte forsøk nå, aldri hatt en positiv test i hånden. Som du sier, det er ikke noe annet alternativ enn å fortsette, selvom man tenker at et menneske ikke er i stand til å takle flere nedturer.

  Btw, jeg er hjemme i dag pga endosmerter og switshet innom kanal 5 og The bachelorette med Des. Du er altså så lik!!! Skummelt lik!!!:)

  Liker

  • Takk for gode ord Stine ❤ Jeg håper lykken snur for oss begge! Denne endometriosen altså.. hvor mye av livet den kan ødelegge 😦

   Ps: Jeg måtte google henne, og tar det som et veldig kompliment selv om jeg ikke er helt enig med deg om likheten 😉

   Liker

   • Desiree Hartsock og Bente Lill, skilt ved fødselen! Du må legge ut et bilde av henne slik at andre kan være enig med meg!:) Og ja, det er absolutt et kompliment! Begge er klin like og like nydelige.

    Liker

 13. Uff dette var trist 😦 jeg synes du er utrolig tøff. Tro og håp, det er mitt motto 🙂
  Ikke gi opp. Sender en stor styrkeklem ❤

  Liker

 14. Så utrolig frustrerende! Fortsatt negativ test på testdagen? Det kan jo uansett være at alt ligger bedre til rette nå, men at det bare var uflaks at de ikke festet seg. Det er jo ingen automatikk i at de gjør det uansett vil jeg tro.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s