87,1%

Nå er jeg i uke 35 og jeg er offisielt høygravid! Det er kun litt over en måned igjen til termin og jeg opplever det som om tiden går fort og sakte på samme tid. På en måte kan jeg ikke vente til han ankommer, på en annen side nyter jeg hvert øyeblikk jeg kan gå gravid.

Formen har vært litt varierende en stund. Noen dager gjør bekkenløsningen meg nærmest ubevegelig, mens andre dager er jeg fin. Blodtrykket mitt har kranglet over en periode, med å plutselig bli skyhøyt, for så å gi meg ordentlige blodtrykksfall og besvimelsestendenser. Kynnere og nedpress gjør at det føles som om han ikke sjelden er på god vei ut. Magesmertene kommer og går, men alt i alt føler jeg meg ganske fin så lenge jeg tar livet med ro. Og det gjør jeg nå. Lader batteriene. Lar meg selv sove når jeg er trøtt, spise når jeg er sulten og gjøre hyggelige ting når jeg har energi.

screenshot_2016-11-18-16-31-02
De små bodyene er vasket, de bittesmå strømpebuksene er brettet, barnerommet er klart, bilsetet er koblet opp i bilen, sengetøy er kjøpt inn og stellekommoden er full av bleier. Så merkelig det er at et så lite menneske, som ikke engang er her enda, er her likefullt så levende!

 

snapchat-3073776761115075379

Noen ganger blir jeg slått i bakken av redsel. Mørke tanker om alt som kan gå galt, over alt jeg kan risikere å miste, nærmest lammer meg. Har magen sluttet å vokse? Har jeg for lite fostervann? Tenk om morkaka svikter? Er han ikke litt vel stille i dag? Har det lille hjertet plutselig sluttet å slå?

Livredd er jeg for å ta denne lykken for gitt. Livredd er jeg for å føle meg helt rolig. For denne tiden, dette svangerskapet har gjort meg mer lykkelig enn jeg noengang kan huske å ha vært. Tenk da om plutselig alt forsvinner? Tenk om han blir revet vekk fra oss, revet ut av armene mine, nå som jeg nærmest kan se og kjenne den varme kroppen hans foran meg?

Jeg kunne ønske jeg kunne si at jeg vet disse tankene blir borte den dagen jeg faktisk sitter med han i armene mine. Den dagen jeg kan se han åpne øynene sine, jeg kan kjenne hjertet hans slå og jeg kan høre han puste. Men i stedet vet jeg at disse tankene mest sannsynlig kommer til å forfølge meg hele livet. For heretter vil jeg alltid være en mamma. Med alle de instinkter, tanker og følelser det innebærer. Det er skremmende. Og veldig, veldig fint. For alt annet mister sin betydning, liksom. Det eneste jeg vil er at denne lille bylten som nå slår kollbøtte inne i magen min skal kunne fortsette å slå kollbøtte gjennom hele livet. Han skal puste, han skal smile, han skal se. Han skal falle, han skal reise seg, han skal gråte, han skal klemme.

Jeg lar ikke de mørke tankene ta overhånd. Da hadde jeg jo blitt et vrak. Men jeg lar de få litt plass av og til, kontrollert, i bare noen minutter. For det å kjenne på at man har noe å miste, er ikke bare negativt. Jeg tror det gjør deg littegranne mer takknemlig. Tenk så heldig man er som har noe så verdifullt å miste som aldri egentlig kan bli erstattet?

dav

 

13 kommentarer om “87,1%

 1. Så godt å se at det går bra med dere ☺️ Hadde selv termin på julaften (i fjor), å 24.desember sitter vi med en 1 åring i hus 🎅🏼☺️

  Masse lykke til med innspurten og livet som mamma ( med alle bekymringer og gleder ❤️)

  Liker

 2. Kjære Bente-Lill, du ser veldig godt ut! Jeg husker så godt at vi begge var i samme situasjon, etter flere mislykkede forsøk prøvde vi lykken i Danmark. Dere lå ca tre uker før oss. Dere klarte det. Husker så godt jeg leste blogginnlegget fra hotellsengen i Århus. Husker jeg sa det til mannen min, «nå har hun Bente-Lill klart det, da klarer vel ikke vi det…De fikk satt tilbake blastocyst, det fikk ikke vi til, nei, dette går ikke…». For en gang skyld tok jeg feil. Jeg klarte det også. Jeg ble også gravid. Jeg skal også bli mamma. Når jeg tenker på dette nå, i min 32. Graviditetsuke, føles det fortsatt like fjernt. Hele prøverørsprosessen føles helt fjern. Vi har vel aldri hatt vansker med dette! Jeg har jo alltid vært gravid! Det er fantastisk. Jeg er lykkelig. Akkurat som deg. Likevel sitter det fortsatt i kroppen, på godt og vondt, og som du har skrevet om før- det vil nok være en del av oss for alltid.
  Håper du fortsetter med oppdateringer, føler meg ikke helt «hjemme» i mammabloggverden, det er litt annerledes med prøverør foran betegnelsen. Vi er litt annerledes. Og godt er kanskje det!

  Liker

  • Å, nå ble jeg rørt kjære Stine. Måtte lese kommentaren din høyt til mannen i bilen, helt fantastisk!
   Vi er litt annerledes ja, og det vil vi nok alltid være. Jeg velger å tenke det er positivt 😉 Masse lykke til med innspurten din, nå går det så fort! ❤ Og tusen takk for oppdateringen og så fine ord. God jul ❤

   Liker

 3. Hei. Har fulgt deg jevnt og trutt i prosessen og er så glade på dine vegne. Har selv endometriose og vet godt hva det innebærer av smerte og fortvilelse. Mot alle odds fikk jeg en jente for 5 år siden og sitter nå med en liten knott på snart 6 mnd i armene. Unner deg så veldig å bli mamma, det er helt fantastisk:-) Kos deg med redebyggingen og den magiske første tiden. Også håper jeg endometriosen holder seg på god avstand i lang tid, så du får fri fra smerter. klem

  Liker

 4. Kjære Bente-Lill! Så godt å lese din siste oppdatering. 🙂 Nå nærmer det seg virkelig med stormskritt og du skal snart få møte din etterlengtede skatt. Jeg gleder meg så på deres vegne.
  Masse masse lykke til med forestående fødsel og påfølgende barseltid. Dette kommer til å mer magisk enn du kan forestille deg. ❤️ (jeg sitter her fortsatt, 10mnd etter fødsel, og kan nesten ikke fatte at denne vidunderlige skapningen er en del av vårt liv. Hele vårt liv.)
  Håper de neste månedene blir alt du har drømt om! ❤️
  Stor klem fra meg

  Liker

  • Tusen takk! 🙂 det er fortsatt vanskelig å innse at det snart også blir vår virkelighet – en liten skatt i armene. Det føles uvirkelig! Ønsker deg en nydelig jul – den første jula med ditt mirakel! ❤

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s