Spire

I går fikk vi den gledelige beskjeden fra Rikshospitalet om at 5 av 7 egg var befruktet! Det har jo vært rene festen i varmeskapet gjennom natten! Jeg hoppet nesten i taket når jeg fikk beskjeden, og vi gikk begge med et smil om munnen resten av dagen som to verdensmestere. Etter en nærmest søvnløs natt hvor vi visste at vår lille spire lå og ventet på oss på sykehuset, var det i dag tid for innsetting. 3 av eggene var nå blitt firedelt og perfekte, noe som resulterte i at ett ble satt inn, og to kom i fryseboksen slik at vi har til senere forsøk. Det var en enorm lettelse, da de fryste eggene kan brukes om embryoet ikke klarer å feste seg denne gangen, eller hvis det evt. går galt på andre måter. Da vil isåfall neste forsøk bli noe lettere å bære, da man slipper en god del av den lange prosessen med tonnevis av medisiner.

IMG_3145

Selve innsettingen var fort gjort, og når jeg gikk ut av rommet måtte jeg ta meg sammen for å ikke rett og slett føle meg gravid. Det er en rar følelse å faktisk vite at man nå har et befruktet egg inni seg, som man bare må håpe og tro at klarer å klore seg fast. Det er sprøtt at man kan lage barn på denne måten, og man får virkelig respekt for hva kroppen vanligvis klarer å gjennomføre på egenhånd. Tenk, allerede nå er barnets kjønn, hårfarge, øyenfarge og potensiell høyde bestemt!

IMG_3146

Nå skal jeg ruge som en gal. Først om 12 dager skal jeg tilbake til Rikshospitalet for blodprøve, og finne ut om jeg har blitt gravid eller ikke. Ventetiden blir tortur.

Håpet er nå min beste venn og verste fiende.

6 kommentarer om “Spire

 1. Fantastiske! Krysser fingrer og tær for dere 🙂

  Er muligens snart på samme sti som deg bare noen tester som må til først. Det er beundringsverdig at du er så åpen om dette, vi har så vidt sagt det høyt til hverandre. Syns temaet er veldig vanskelig og urettferdig.

  Så fortsett med det gode motet, så kanskje jeg får inspirasjon til å dele mitt ønske 🙂

  Liker

  • Hei 🙂
   Det tok litt tid for oss også, men livet ble rett og slett lettere etter at vi valgte å være åpne. Når det er sagt er det ingen fasit, og man må bare føle på det selv hva som føles riktig for dere. 🙂 Ønsker dere i alle fall masse lykke til videre på veien! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s