Svake øyeblikk

Seks dager etter at jeg satte inn egget kom det graviditetstester i postkassa. Fem stykk. Av erfaring vet jeg at èn test aldri er nok. Er det et negativt resultat, må man jo teste igjen dagen etter. Er det positivt, så tør man ikke helt å stole på det før man ser flere blå kryss foran seg. Dette er vel kanskje det nærmeste jeg har kjent på avhengighet noen gang, sånn hvis man ikke teller med tragiske tv-serier som ikke er verdt å nevne med navn.

Etter at jeg i min ubesluttsomhet hadde gått frem og tilbake til badet fire ganger med en uåpna test i hånda, landet jeg på å la et svakt øyeblikk overmanne meg. Og så, sekunder senere satt jeg der å myste på testen, med puls i hundreogtjue og mens jeg overbeviste meg selv med at det jo var altfor tidlig å teste, og selvfølgelig helt idiotisk å gjøre det på ettermiddagen om man først skulle være så idiot å teste så tidlig. Da mobilen viste at 2 minutter og 37 sekunder var gått lukket jeg øynene for å forhindre at tårene strømmet på. For det hadde ikke kommet frem noen strek. Fader og.
Jeg trakk pusten dypt og svelget tårene unna. Dumme jente. Ikke bare er du en naiv optimist, men så tester du jo altfor tidlig! Og med ettermiddagsurin. Amatør.

Men i dèt jeg åpnet øynene og gikk for å kaste testen i søppelkassa la lyset fra vinduet seg over testen som en liten bit magi. Og vips, der var det en bitteliten, veldig svak antydning til en strek. Kunne det virkelig hende likevel?

98f72970b801688a4931e9446e3174ff

Som i så mange andre svake øyeblikk måtte jeg igjen ty til min beste venn og verste fiende Google.com. Hundrevis av bilder og forum kom opp, med jenter like svake som meg. «En strek er en strek» stod det. Men turte jeg å tro på det da?

Det var ikke så lett å sove den natta. Men etter en drømmefylt og urolig natt kunne jeg endelig stå opp med full blære for å ta test nummer to. Det var nå syv dager etter innsett av den perfekte blactocysten, og jeg hadde bestemt meg for at en eventuell positivt test burde slå ut nå. Puls i hundreogtredve. Skjelvende hender.
Et blått kryss. Det var svakt, men det var tydelig denne gangen. Gravid.

Og så senket roen seg over meg. For egentlig kjente jeg jo at jeg var gravid. Det er liksom bare en følelse, en følelse jeg har hatt hver gang jeg har blitt gravid, og som aldri dukket opp forrige gang da det ikke gikk. Men så kan man jo aldri vite, og spesielt ettersom hormonene jeg tar kan tulle med kroppen på mer enn èn måte og gjøre at man kjenner symptomer som kun kommer av medisinene.

Dagen etter var testen enda mer positiv, og dagen etter der. De blå kryssene blir man som desperat prøver aldri lei av å se, så selvfølgelig brukte jeg opp alle de fem testene jeg kjøpte. Pluss testsettet jeg fikk fra klinikken. (Jeg sa jo det var en avhengighet!)

dav

Det føles både rart og fantastisk å si at jeg endelig, og nok en gang, er gravid! Jeg regnes som 4+3 i dag. Det som føles rart er at det er jo en setning jeg har sagt tre ganger tidligere også, uten at det har endt i lykke. Jeg håper inderlig det forandrer seg nå og at det denne gangen går hele veien til mål.
Om tre uker skal vi på ultralyd for å forhåpentligvis se det lille hjertet slå. Må dagene frem til da gå fort og problemfritt ❤

 

Reklame

52 kommentarer om “Svake øyeblikk

 1. Så fantastisk!! Gratulerer så utrolig mye 😃❤️ Håper virkelig det går bra videre også frem til ultralyden! Jeg kjenner deg ikke, men siden jeg er ivf-er selv fant jeg bloggen din litt ved en tilfeldighet. Etter det har jeg fulgt deg spent, og nå håper jeg så inderlig at det går bra ❤️ Herre min hatt som du fortjener det! ❤️ Det var godt å se et innlegg fra deg nå, jeg har vært veldig spent 😊 Hold oss oppdatert om hvordan det går videre da. God klem og tonnevis med lykkeønskninger fra meg 😊

  Liker

 2. Åh, så fantastisk! Har gått rundt og tenkt så masse på deg og krysset fingrene for deg 😊 Krysser alt jeg har for at det er deres tur nå, denne gangen skal spiren sitte helt til termin!

  Hilsen en trofast leser 😊

  Liker

 3. Gratulerer så utrolig masse!! Har krysset fingre og tær for deg hele uken og har hatt veldig på følelsen at du skulle få positiv test. Nå må bøllefrøet klamre seg fast hele veien til mål!! Både jeg og ICSI twinsa mine på 4 mnd heier på dere. De ble til etter 5 års prøving og på vårt 5. ICSI/IVF forsøk, så jeg vet hvordan det er å få knyttneven i trynet gang på gang. Men jeg vet også hvordan det er å endelig lykkes etter mye motgang! Ingenting kan slå den følelsen❤️ Jeg unner deg den følelsen så uendelig mye!

  Liker

 4. Åh, lykke!! ❤ ❤ Jeg krysser fingrene for at det går for dere denne gangen. Har virkelig trua på innsett av blastocyst, satt inn fryst blastocyst i mars og er nå 8 uker på vei. Krysser alt jeg har for at det endelig skal gå veien for dere nå 🙂

  Liker

 5. Jadda! Gratulere såå mye! Jeg klarte heller ikke å holde meg unna testene😂 begynte allerede på lørdag å teste med billigtest, altså en uke etter innsett! Så ingen ting, men da jeg så på den litt senere, kunne jeg liksom skimte ett lite ekstra strek! Testet hver dag siden og den viser positiv gitt! Fy faan! Er så glad for at du fikk det samme! Har også kjent at det har skjedd noe, og har følt meg så gravid siden onsdag i forrige uke! Rare greier dette ass! Men håper så inderlig at det går bra med dere denne gangen! Kryssee fingrene for oss begge😁

  Liker

  • Hurra Rikke! Så fantastisk 😀 Håper det går hele veien til mål for oss begge nå ❤
   Klinikken sa jeg var 4+2 når jeg ga beskjed til de på mandag, de sa den dagen du tok egg ut er du 2+0 også er det bare å regne derfra. Men det er jo danmark da, kanskje man teller annerledes her?

   Liker

 6. Så utrolig flott å lese, nå ble jeg glad! Gratulerer så mye! ❤ 😀 Huske hvor utrolig glad jeg ble, og det var første forsøket, så jeg kan bare forestille meg hvordan det føles for dere. Samtidig som dere sikkert er veldig nervøse for disse første ukene. Denne gangen går det veien!

  Liker

 7. High five 👏 Der kom hormontårene frem i meg😘 No krysse æ alt æ har for dokker, denne gangen, denne gangen skal d bli ❤️❤️❤️

  Liker

 8. Ja! Ja, ja JA! Gratulerer, dette er helt fantastisk. Spesielt siden tassen var en liten blasto som har god sjanse til å klare seg helt til siste slutt! Åååå, dette var godt. Man har selvfølgelig ingen garantier, det vet nok du bedre enn de fleste, men jeg krysser og håper og tenker gode tanker.

  Og jeg istemmer med det der å kjenne seg gravid, jeg merket det med en gang og ikke engang negativ test klarte å rokke meg, jeg visste selv om jeg prøvde å overtale meg selv om at det bare var innbilning.

  Liker

  • Tusen takk Marit 😀 Apropo blacto, har du hørt om det er større sjans for at det går bra med blacto selv etter graviditet er påvist? Altså mindre sjans for abort? Eller er det «bare» større sjans for å bli gravid?

   Liker

   • Jeg har lest at det er mindre sjanse for abort også. Det er sikkert ikke voldsomt stor forskjell, men noe var det. Kanskje fordi man har fått «luket» ut noen av embryoene som ellers kunne endt som aborter? «Feil» ved fosteret er jo den største årsaken til spontanabort. Er en liten stund siden jeg leste meg opp på dette (gjorde det i forbindelse med at kusina mi hadde 3 spontanaborter på rad og var rimelig i kjelleren, men den fjerde gangen satt det selv med naturmetoden, så IVF ble aldri aktuelt likevel), men jeg skal se hva jeg finner på det igjen.

    Liker

 9. Så fantastisk! Man trenger absolutt ikke være desperat prøver for å bli en desperat tester! Jeg har uproblematisk unnfangelse av tre barn bak meg, men har vært like koko med testingen hver gang! Har begynt å teste aaalt for tidlig og demontert 50 tester hver eneste syklus. Når man ønsker noe så vidunderlig så sterkt, så er 14 dager alt for lenge å vente hvis man kanskje kan få ønsket oppfylt allerede etter 9 dager! Lykke til videre!

  Liker

 10. Så fantastisk! Var selv avhengig av tester å når den svaaaaake steken kom måtte eg ta 3 tester te😂 Likevel gikk det kje opp før eg fikk se hjerte slå. Gratulera så mye te dokke ❤️👌🏻🌸

  Liker

  • Kjenner igjen følelsen, tror ikke helt jeg klarer å senke skuldrene før vi har vært på ultralyd. Det er vel bare sånn dårlig erfaring former oss. Tusen takk ❤

   Liker

 11. Åh! Så utrolig fantastisk! Måtte gråte en skvett nå. Har sjekket bloggen hver dag siden du var i danmark, i håp om akkurat dette innlegget!!! Gratulerer så mye.

  Liker

 12. FY FAAAAEN !!!! E.N.D.E.L.I.G!!! Er så glad på dine vegne!!!! Vel fortjent!
  Kan bare forestille meg hvor lykkelig, lettet, glad, redd, ALT du er nå på en gang! Nå håper jeg virkelig d går veien for dere 😊 ❤️ Tusen millioner klemmer!

  Liker

 13. Så fantastisk! Jeg snublet tilfeldig vis over bloggen din for noen dager siden og har blitt veldig grepet av alt du har gått igjennom. Jeg har ønsket så hardt at du skulle være gravid nå, så dette innlegget var virkelig herlig å lese!

  Liker

 14. Åh, fantastiske nyheter 🤗 sender en miks av glede, spenning, håp og positive tanker via luftpost! Skulle gjerne lagt ved en spoleknapp om den fantes 😌 Heia dere, og heia frøet!!

  Liker

  • En spoleknapp hadde vært fantastisk! Jeg vil så gjerne nyte hvert øyeblikk jeg er gravid, men det er vanskelig før vi ser hjerteaktivitet tror jeg.. så en spoleknapp sånn tre uker frem hadde ikke gjort noe 🙂

   Liker

 15. Jaaaaa!!!!! Så fantastisk!!!
  Danmark altså ♡♡♡

  Vi har fått satt inn blastocyst de tre siste gangene, og både i Norge og Danmark har jeg fått forståelsen av at om egget først fester seg så er sjansene for et vellykket, gjennomført svangerskap større enn ved tilbakesetting på dag 2-3…
  Blastocyst er tingen- og jeg er bare sååå glad på deres vegne!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s