Drømmenes by

For åtte år siden studerte jeg psykologi og hadde en drøm om å komme til Aarhus i Danmark for å fullføre psykologiutdannelsen der. Den drømmen ble ganske raskt lagt på hylla, da jeg innså at jeg heller ville bli sykepleier enn psykolog, og livet gikk videre. Men livets tilfeldigheter førte meg likevel til Aarhus årevis etter, med den største drømmen av de alle. Og vips så var jeg her. På et sted jeg høyst sannsynlig ikke hadde reist til hadde ikke en drøm ført meg hit. Snodig dette livet altså.

sdr
Byen føltes som en varm klem fra øyeblikket vi ankom, og klinikken var bedre enn jeg turte å håpe på. Selv om vi har vært fornøyde med de andre behandlingsstedene vi har brukt, så slo tanken meg likevel: «Hvorfor i alle dager gjorde vi ikke dette før?»

Tidlig lørdags morgen ønsket de oss velkommen på Maigaard med fornavn, som om vi var gamle kjente. Og litt sånn føltes det også. Egguttaket gikk som en drøm i forhold til hva jeg har opplevd tidligere, og selv med flere eggposer enn noengang. En engel av en sykepleier ga meg genuin omsorg, og en god del morfin intravenøst (kan ikke komme utenom at det er like viktig altså). Og med et stort glis om munnen kunne legen meddele at vi fikk ukens rekord, ja kanskje også månedens, med 19 egg.

Klok av skade vet vi jo at selv om man får mange egg, trenger ikke det bety at det verken blir graviditet eller egg til frys av den grunn. Men selv om jeg nesten føler meg naiv som sier det, så har jeg virkelig troa på at dette skal gå veien altså! Og om det ikke gjør det, så har denne behandlingsrunden vært så mye mindre krevende fysisk enn de andre, at jeg allerede nå kan si at vi hopper på en til!

Snapchat-7065412719647425837

På hvilerommet etter uttaket fikk vi god informasjon om planene videre. Ettersom jeg hadde så mange som 29 eggposer er faren for overstimulering rimelig stor, og jeg fikk derfor streng beskjed om å drikke minimum 3 liter væske daglig, hvile mye og spise rikelig med protein for å forsøke å hjelpe kroppen til å bekjempe væskeansamling i magen.En god unnskyldning for å nyte en god biffmiddag med ren samvittighet, med andre ord 🙂

Etter en urolig og drømmefylt natt ble jeg vekket av telefonen i dag tidlig som kunne fortelle oss at 8 av eggene hadde blitt befruktet. Noe som jo igrunn ikke er veldig mange når vi hadde så mange som 19 egg ut, men likevel flere enn vi noengang har hatt tidligere. Og det er dèt vi skal fokusere på. Positivitet er nøkkelen!

I utgangspunktet ønsker de å dyrke eggene til blactocyster før tilbakeføring. Hvilket vil si at de befruktede eggene får dele seg i deres varmeskap under nøye overvåkning i fem dager, noe som vil lettere luke ut de eggene som ikke er levedyktige. I følge legen vil det å få tilbakeført en blactocyst med min alder øke sjansene for en graviditet til ca 65%, noe som jo er helt hinsides! Men de vil vurdere fra dag til dag om eggene er sterke nok til å bli holdt i labratoriet så lenge, eller om de bør innsettes før. Risikoen er nemlig at det i teorien er mulig at ingen av eggene klarer seg så lenge..

Det blir med andre ord noen spennende dager som vi skal forsøke å utnytte som etterlengtet kjærestetid i en vårkledd by. Godt er det at det er deilig å være Norsk i Danmark!

sdr

 

20 kommentarer om “Drømmenes by

 1. Du skriver så rent, så vakkert, så billedlig beskrivende ❤
  Dere er sterke og jeg unner dere all lykke som finnes ❤
  Klemmer

  Liker

 2. Jeg ønsker dere virkelig så mye lykke til, og håper at denne gangen blir gangen dere lykkes hele veien 😊 Krysse fingre og tær for dere, nå har dere vært igjennom så mye og jeg håper at målet er nådd snart ☺

  På mange vis føles det som om det er min historie du forteller. Jeg er også sykepleier, har en mann som støtter meg like tålmodig og stø gjennom alt, har samme endometriose historie som du sånn ca og har vært igjennom mange forsøk med IVF og en del hinder i veien ift det. Det at du klarer å være så sterk og at du fortsetter og være positiv for veien fremover er en hjelp for meg også. Det ‘smitter’ på en måte over på meg, og jeg kjenner at jeg klarer å bli positiv både på mine og dine vegne. Dette SKAL gå bra til slutt, veien skal bare være mer kronglete for noen 😊

  Vi har, som dere, også hatt et tungt 2015 med flere mislykkede IVF og så til slutt et vi lykkes med, men som endte med senabort. 2016 så langt har heller ikke vært så bra, med satser på at det heretter blir fylt av lykke og hell, og at barneønsket for oss begge skal slå til for fullt 😊

  Massemasse lykke til,

  Mvh ei som heier på deg

  Liker

  • Tusen takk for fine ord kjære deg! 🙂

   Uff, hjertet mitt gråter når jeg hører om senabort.. som om det liksom ikke skulle være ille nok å abortere tidlig, så at det skal skje når man endelig har senket skuldrene etter den magiske 12 ukersgrensa, må jo være helt ubeskrivelig vondt. Det krever virkelig styrke å fortsette kampen mot drømmen etter en sånn opplevelse, så der beundrer jeg deg!

   Jeg håper inderlig at 2016 vil bli bedre for både deg og for meg enn hva 2015 (og 2014 forsåvidt) var. Hell og lykke ønskes deg ❤ Klem

   Liker

 3. Så gøy å lese om deres ferd til Århus og Maigaard! Ekstra hyggelig å lese at det foreløpig går etter planen! Nervepirrende dager nå kan jeg tenke meg. Har lest noen av innleggene dine høyt for mannen, leste det nyeste nå og han sa; Det er akkurat som å lese om oss selvom det ikke er det. Man heier liksom på dem og håper de skal få det til!

  Skjebnen skulle ha det til at vårt forrige forsøk endte negativt. Slik som alle de fire andre også har endt. Nå er vi ferdig i det offentlige. Over og ut. Vi bestemte oss også for Maigaard og regner med å være i Danmark om ca tre uker! Ser jeg har fått ganske likt «opplegg» som deg. Men jeg skal gå på p-piller istedetfor nesespray 1 mnd før sprøytestart. Helt merkelig. Visste ikke det gikk ann en gang! Men gud bedre så deilig!!!

  Uansett, masse lykke til i dagene som kommer. Blastocystdyrkning har jeg virkelig troa på! Og dere har mange å ta av! Vi hadde nok egg (4) til blastocystdyrkning på siste forsøk, det var forferdelig nervepirrende dager. Lykken var stor når vi ikke hadde fått tlf og kunne ta turen for innsett. Dessverre hadde de to eggene som fortsatt hang med ikke blitt blastocyster på dag 5 slik de skulle. Håper at det var grunnen til at ingen av de ville feste seg og at vi er like heldige som dere på vårt neste forsøk med flere egg «å ta av». Dette var et fryseforsøk så vi hadde allerede «brukt opp» de to beste eggene som ble satt inn på dag 2. Hvorfor dyrket de ikke bare de 6 eggene fra ferskforsøk til mulig blastocyst? Det er ett av mange spm jeg aldri gadd å spørre det offentlige om lenger. Jeg visste det bare ville komme et generelt svar fra en sykepleier. Så helt enig med deg, allerede etter få mail fra Maigaard opplever jeg å bli tatt alvorlig å få gode svar.

  Laaaangt innlegg dette, men du inspirerer andre prøvere til å dele:) Takk for at du har denne bloggen og er åpen om det. Du burde vunnet en pris!! Og akkurat som Håpefull skriver; håper 2016 blir året der livet endelig kan begynne.

  Liker

  • Trist at nok et forsøk endte negativt kjære deg. Det er en forferdelig kjip følelse. Men tror det er lurt å omstille seg til nytt forsøk raskt så lenge man fortsatt har kampvilje igjen slik dere gjør nå! Og hurra for at dere har valgt Maigaard! Jeg tror ikke dere kommer til å angre, det er helt sikkert. Gled dere til fine vårdager i en hyggelig by, og forhåpentligvis gode resultater. Takk for at du heier, jeg heier tilbake! 😀 Masse lykke til, og hold meg oppdatert!

   Liker

 4. Jeg blir sååå glad for å lese at dere også opplevde Danmark som magisk! Og jeg er helt sikker på at magien og lykken vil vare helt til mål denne gangen ♡♡♡ jeg unner dere all Lykke ♡♡♡ Det er deilig å være norsk i Danmark!

  Liker

 5. Å, så spennende! Jeg har lenge lest og fulgt med drømmen deres, men aldri kommentert før. Jeg er selv ICSI mamma til en herlig gutt og er nå midt i vårt 5. søskenforsøk. Satte inn en 5 dagers blaostocyst i går, så ligger noen dager foran deg i løypa. Om det ikke går veien denne gangen vurderer vi et forsøk ved Maigaard før vi evt setter strek. Men det er vanskelig. Håper så inderlig for oss begge to denne gangen!!

  Må også bare si at du skriver så vakkert og gjenkjennbart. Og jeg beundrer styrken og pågangsmotet deres. Måtte det være deres tur denne gangen!

  Liker

  • Så godt å høre at du fikk en ICSI gevinst 🙂 Og så spennende at du er blactoruger! Hold meg oppdatert, håper vi begge kommer i mål ❤
   Og om ikke, vil jeg absolutt anbefale et forsøk her. Det er noe med å føle at ingenting har vært uprøvd før man eventuelt legger ballen død. (Men det håper jeg verken du eller jeg trenger å gjøre) Masse lykke til!

   Liker

   • Det gikk ikke for oss denne gangen heller.. Kjenner på en enorm frustrasjon og håpløshet akkurat nå. Mannen vil gi seg, jeg er usikker. Må la det synke litt og så ta en prat med klinikken. Men vet de ikke kan gi oss alle svarene på alle spørsmålene vi har. Det er jo denne brutale naturen som du skrev om som til syvende og sist bestemmer. Men vi har jo klart det en gang, så vi har liksom hatt trua på at det skulle gå igjen. De fleste tenker vel sånn, eller? Rett og slett skikkelig nedtur dette her. Og rundt oss annonseres den ene graviditeten etter den andre og jeg kjenner på følelser jeg ikke er stolt av; bitterhet og misunnelse. Samtidig som jeg vet at jeg tross alt er veldig heldig! Og jeg er evig takknemlig for den skatten vi har. Er livredd for å virke utakknemlig.
    Er inne her og sjekker stadig. Spent på dine resultater. Det høres jo svært lovende ut og jeg krysser alt jeg har!

    Liker

   • 14 dager siden egguttak imorgen og idag kom den hersens mensen for fullt. De gangene jeg har testet postitivt (har som deg mistet flere ganger), så har det vært så tidlig som rugedag 9/10. Så da det var negativ test igår kveld var jeg rimelig sikker på at det var riktig resultat. Følger spent med på deg og har en god følelse. Får også lyst til å sjekke ut Maigaard. Kaaaanskje de kan utrette mirakler for oss også 🙏🏻

    Liker

 6. Krysser alt jeg har for at dere lykkes nå! Takk for at du deler historien deres med oss, det gjør at vi som er i omtrent samme båt føler oss mindre alene:)

  Liker

 7. Tilbaketråkk: The circle of life | medhjertetihaanden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s