På`an igjen

Nytt år. Nye muligheter. Og nytt forsøk.

Nesa er igjen full av hormoner. Hetetoktene er tilbake. De vonde, feberfantasilignende marerittene er tilbake. Og det skulle ikke gå mer enn åtte dager inn i det nye året før jeg trengte morfinlindring igjen. De blir bare verre, disse smerteanfallene. Og det skremmer meg så. Det er en påminnelse om at selv om det føles som om tiden står stille når man venter så på det man ønsker seg, så står absolutt ikke endometriosen stille. Den fortsetter å utvikle seg, velter seg der inne i kroppen min som en drage som bare venter på å slippe til med sine dødelige flammer.

Men jeg må håpe, og jeg må tro, at dette vil bli bedre, det skal bli bedre, når jeg er ferdig med ivf-behandlingen og kan begynne med endometriosebehandlingen.

Snapchat-1695929231779448569

Jeg har nå brukt nesesprayen synarela siden lillejulaften, og i morgen skal jeg begynne med resten av medisinene. Det innebærer daglige injeksjoner for å stimulere eggstokkene, daglige injeksjoner med blodfortynnende og prednisolon for å dempe betennelsen endometriosen gir, i tillegg til nesespray tre ganger daglig. I mitt strebende forsøk på å : «jeg trenger ikke å tenke på at jeg er midt i et forsøk, jeg kan tenke på helt andre ting», har jeg vært slappere med medisinklokkeslettene denne gangen. De skal nemlig tas til et fast klokkeslett hver dag, noe som jo innebærer at man må slippe alt man har i henda nøyaktig til samme tid tre ganger daglig. Det fungerer dårlig å prøve å tenke på andre ting, når man får disse påminnelsene i hytt og gevær, så det tror jeg egentlig jeg bare skal gi opp. Det er som jeg har sagt tidligere, når man er midt i et forsøk er det nærmest UMULIG å tenke på andre ting. Jeg har hvertfall prøvd, å mislyktes, fire ganger nå.

Men jeg forsøker, i alle fall, og tenke litt at vi nå stiller med blanke ark. At jeg hvertfall skal forsøke å ikke la de vonde minnene og dårlig erfaringene påvirke dette forsøket. Jeg kan ikke si at jeg er utelukkende positiv, men jeg vet ihvertfall at dette er utenfor min kontroll. Jeg skal selvfølgelig gjøre slik som tidligere, spise ekstra sunt, fylle hodet med positive tanker(så godt det lar seg gjøre), forsøke å holde kroppen tilfreds og harmonisk for at den skal ønske å huse et ekstra liv. Men alt i alt så vet jeg nå, av erfaring, at uansett hvor mye spinat og fisk jeg spiser, så kan det gå galt likevel. Så til de grader galt også. Så målet er å slappe litt mer av, og ikke være så ihuga redd for at jeg gjør noe galt hele tiden. Å være sin egen torturist. Jeg orker det rett og slett bare ikke.

Om det hjelper, tja. Vi får nå se.

Snapchat-6590210565823992390-2
PS: i jula kom det en artikkel på NRK.no hvor jeg ble bedt om å dele noen av mine tanker og følelser omkring ufrivillig barnløshet. Hvis du ikke har sett den enda kan du lese den  HER .

14 kommentarer om “På`an igjen

  1. ❤❤❤ Krysser alt jeg har for at dette er deres tur! Jeg unner ingen den smerten du har gått, og går igjennom, og ønsker så inderlig at ting ordner seg for dere! Lykke til og stå på! Du er tøff! Hilsen en som sitter med sitt tre uker gamle assistert befruktnings gull❤

    Liker

  2. Ikke gi opp kjære dere! ❤️ Etter 7 år med 10 aborter og 4 ivf fikk vi til slutt ei lita jente som snart er 2 år. Kjenner deres smerte langt inne i hjertet..dere vil få den babyen dere drømmer om- til slutt!
    «Everything will be OK in the end, of its not ok- its not the end»

    Liker

  3. Dere skal klare dette til slutt!

    Ingen fortjener det dere går gjennom, det er helt hjerteskjærende.

    Jeg skal ha innsett av et fryst egg i februar etter å ha mistet i jula etter ferskforsøk. Kanskje vi begge to er heldige å bli gravide denne gangen. Hvis ikke så tar vi opp kampen nok en gang!

    Du er sterk som deler historen din her. Jeg blir lei meg av å lese alt du har godt gjennom, men er godt å ha noen å følge på veien.

    Jeg (og mange andre) heier på deg fra sidelinjen! ❤

    Liker

  4. Som om ikke IVF er tøft nok i seg selv, så får du smertene fra endometriosen i tillegg!! Du er sterk og tøff, og har en viljestyrken sterkere enn mange, og derfor har jeg sterk tro på at dere kommer i mål. ❤️ Nå er det deres tur!!❤️

    Begynner selv å få litt erfaring av både medisinering og nedturer, og du kan trygt ta det helt med ro om du skulle bomme et par timer med sprayen, mht tidspunktet. Har både tatt for sent og brukt sprayen lenger enn jeg skal, før jeg byttet flaske og det gikk helt fint iflg klinikken.

    Forrige runde gikk også rett vest her, runde 4. Måtte avbryte på innsettdagen da jeg var overstimulert og formen deretter, så » the one and only» gikk i fryseren og forbereder nå kroppen til fryseforsøk, etter 2 mnd hvilepause for kroppen😉

    Jeg krysser alt jeg har for dere! Håper formen din kommer seg og at flotte egg hentes ut, og enda mer perfekte embryor settes tilbake! Nå har veien vært lang nok ❤️

    Heier på dere fra sidelinjen, og vit at du er til inspirasjon for meg og flere❤️

    Tar det oss X runder til før vi kommer i mål, så skal vi i mål, både du og jeg, så lenge kroppen holder ut😘❤️

    Liker

    • Takk for så gode ord kjære deg 💗
      Så kjipt og dritt og alt på en gang at du må vente pga overstimulering! Det er jeg litt redd for nå også, da de har økt dosen på sprøytene. Men, håper 🙏 masse lykke til og varme tanker sendes deg!

      Liker

  5. Håper du føler deg bedre i dag ❤

    Meeen, en gøy ting er at vi begynner på sprøyter samtidig!! Skal også sette første sprøyte i dag (Menopur) Hvilke går du på?
    Du er den eneste bloggen jeg følger med på, og har gjort lenge. Så tar det som et slags tegn at jeg begynner på nøyaktig samme dag som deg 😉 Håper du har energi og lyst til å oppdatere jevnlig hvordan det går med deg de neste dagene og ukene.
    Kjenner meg også igjen angsten med endoen og at den spiser meg sakte men sikkert opp. Etter operasjon har jeg ikke kjent noe til den – inntill nå i helgen! Var som å få et slag i magen, blir så redd for om det kan påvirke forsøket vi nå skal i gang med. Derfor jeg også lurte på om hvilke medisiner du får ved uttak? Sist fikk jeg paracet og 2 morfin tabeletter. Uttaket var grusomt vondt, og nå når jeg har kjent at endoen er der, er jeg så redd for at det skal gjøre enda mer vondt (om det er mulig) Tenker at det må jo være mulig å bli mer bedøvet?!

    Uannsett – takk for at du deler din historie ❤

    Liker

    • Jeg bruker puregon! Håper det klaffer for oss begge nå. 💜Føler meg klar for at dette gjerne kunne vært siste runde 🙏
      På riksen husker jeg ikke helt hva jeg fikk, men tror jeg bare fikk paracet og voltaren. På hausken fikk jeg paracet,voltaren og morfin via en slags nesespray x2. Det funka ikke..var helt jævlig. Håper jeg får mer smertestillende nå. I USA har jeg sett mange både er i narkose og blir helt smertelindret via intravenøs lindring når de har grunner til det. Men de tenker vel at vi i Norge er tøffere 😉 masse lykke til og varme tanker sendes deg!!💗

      Liker

  6. Kjenner meg så igjen i symptomene,skrekken for at det skal gå galt og ønsket om å være den perfekte rugemaskin.
    Om du ønsker kontakt med en som har kjørt mye av samme veien som dere så er det bare og ta kontakt.

    Liker

  7. Tusen takk at du deler historien din! Dine ord trøster meg. Jeg beundrer positiviteten din og du hjelper meg til å forstå mine følelser bedre.
    Jeg har endometriose og vi starter snart i vårt tredje forsøk etter to mislykkede uten egg på frys.
    Jeg ønsker dere masse lykke til, mange positive tanker og gode mennesker rundt dere som støtter dere. Jeg ønsker dere styrke til å holde ut og takle smerter og det følelsekaoset som et slikt forsøk innebærer!
    Klem ❤

    Liker

    • Tusen takk for fine ord Barbara! En liten trøst er det jo at vi er flere i samme båt 💜ønsker deg masse lykke til med neste forsøk – måtte det bli det siste 🙏

      Liker

Legg igjen en kommentar